Nu știu când am cunoscut ultima oară o femeie cu o poveste atât de motivantă precum este cea a protagonistei de azi. Absolut fiecare cuvânt inspiră. Încredere. Curaj. Optimism. Credința fermă că „dacă ea a putut…”

Îmi spune Marina și profesoară de limba engleză. Paradoxal, dar acum câțiva ani nici nu-mi puteam imagina că voi învăța alți oameni să vorbească engleza! Eu, o fată simplă din orașul Drochia (Republica Moldova), care iubea să învețe la școală, însă, căreia i se făcea pielea găinii doar la gândul că se apropie lecția de engleză și iarăși o va scoate profesoara în fața clasei să răspund tema, iar ea nici cuvântul “the” nu îl puteam pronunța ca lumea.

Am absolvit cumva liceul și într-o bună zi, în timp ce mă plimbam cu prietenii prin parc am observat o gașcă ce vorbea o engleză atât de curată și frumoasă, încât m-am oprit pentru a-i asculta (cu gura căscată)! În momentul acela am înțeles că, uite, asta vreau să fac! Vreau și eu să vorbesc așa! A fost clipa când mi-am pus și un scop -conștient și bine țintit – ca peste un an să vorbesc engleza la fel de bine!

Drumul, însă, a fost cotit și deloc ușor! Am încercat să aplic la facultatea de Limbi Străine, dar n-am fost acceptată din cauza englezei slabe. Cred că asta a fost cea mai mare nerealizare a mea. Atunci am înțeles că stagnând, nu voi schimba absolut nimic! Am strâns toate forțele mele și toată motivația și m-am apucat de treabă!

M-am „scufundat” în totalitate în studierea englezei! Învățam câte 50 fraze noi zilnic, citeam câte 25 pagini din orice carte în engleză pe care o găseam în bibliotecă! Fără multe resurse financiare, am pus mintea în mișcare și am inventat metoda mea cum să ajung ca în doar șase luni de la începător în engleză să ajung la avansat! Iar fix peste un an am început să predau!

La 18 ani am început să ajut alți oameni să învețe engleza! Acum sunt profesoară de limbă engleză. Am o experiență de 13 ani în spate și mii de studenți care azi vorbesc fluent această limbă.

Din pasiune pentru engleză am creat școala mea – MARINA ENGLISH.

Dar pentru că la început această limbă nu mi se dădea prea ușor, am învățat să predau orice temă într-un mod cât mai simplu și mai structurat. Îmi place să fiu utilă oamenilor și, din acest motiv, am creat cont pe Tik Tok și Instagram @marina.engleza, unde zilnic postez story-uri cu fraze utile pentru începători și cei mai avansați în engleză. De obicei, explic orice temă “ca pe degete” și nu renunț până nu văd că studentul a înțeles și a asimilat informația.

Zilnic primesc mesaje de genul: „Wow, de ce nu mi s-a explicat așa la școală sau la universitate!” sau “Nu vreți să predați și la noi la liceu?”

Iar cel mai tare mă entuziasmez când primesc așa provocări ca „eu nu pot asimila engleza, am încercat deja multe școli și nici o metodă nu lucrează, engleza pur și simplu nu se lipește de mine”. În așa momente sunt gata să renunț la orice proiect personal din agendă și să mă apuc de acest student, de care “engleza nu se lipește” și să-i demonstrez că e posibil să înveți engleza la nivel conversațional chiar și în două luni. Tot ce trebuie să faci e să ai scop bine setat, să faci zilnic ceva pentru realizarea lui și cel mai important – să găsești un profesor care să te inspire și să te încurajeze. Trebuie să existe o conexiune între profesor – student, pentru că poți învăța ceva doar de la un profesor cu care ai aceleași valori, interese, scopuri, de la un profesor care are ce da și o face cu entuziasm și pasiune!

Sunt ferm convinsă că și tu, cea care mă citești acum, poți să înveți engleza! Dacă nu crezi – hai să-ți demonstrez că e posibil!

Răspunsurile Marinei la întrebările lui Marcel Proust
Ce este pentru tine femeia?
Femeia – forță/ putere

Calitatea care admiri la oameni?
Perseverența

Cea mai mare pierdere sau nerealizare?
Faptul că nu am fost admisă din prima încercare la facultatea de Limbi Străine din cauza englezei slabe

Culoarea preferată – bej și ivory
Floarea preferată – laleaua.

Dragă Marina ne-ai surprins la propriu cu povestea ta. Dragi femei, puteți lua legătura cu Marina, contactând-o pe unul din aceste canale:
Instagram – @marina.engleza
https://www.instagram.com/marina.engleza/
Tik Tok – @marina.engleza
Facebook
https://www.facebook.com/marinaenglishschool
https://www.marinaenglish.md/
E-mail: info@marinaenglish.md
Telefon: +373 69 09 23 23