Momentul prezent este singurul lucru în care nu există timp.

Este punctul dintre trecut și viitor. Trecutul și viitorul nu au o realitate proprie, ci sunt doar concepte mentale în capul nostru. Trecutul aparține amintirilor, în timp ce viitorul este proiecția care urmează.

Pentru a ne centra în momentul prezent trebuie să ne scoatem trecutul din cap și să nu ne mai proiectăm spre viitor. Ceea ce rămâne este aici și acum. Toată atenția noastră se revarsă în momentul prezent, iar saădevii tu însuți este vital pentru a putea aprecia fiecare secundă trăită pe pământ.

Meditațiile, vizualizarea sau practicile spirituale vă pot fi de ajutor pentru a vă regăsi. Ai simțit vreodată că faci ceva fără să simți ce faci?
Observă partea mentală și emoțională, concentrează-te pe un subiect important ție, un eveniment ce te-a marcat. Ce energie transmite acesta? Ce gânduri se formează în jurul acestei situații? Apoi uite-te atent la emoțiile tale, sau la reacțiile corpului tău în acest moment, Simte, e plăcut sau nu? Este o emoție ce dorești să o schimbi sau să o lași în corpul tău?

Ești stresat/ă? Stresul este cauzat de dorința de a fi “acolo” fără a fi “aici”. Această dorință te divizează în două părți în interior. Este dificil și fără de sens să trăiești în așa fel. Cât despre trecut, acesta nu poate supraviețui când ești prezent, acesta supraviețuiește atunci când ești absent.

Nu mai aștepta anumite vise să se realizeze, trezește-te acum, conștientizează respirația ta, cu cât devii mai prezent cu atât înțelegi mai bine anumite perspective ale vieții tale ceți vor explica mai bine anumite reacții sau modalitățile tale de funcționare în relații.

Tot ceea ce suntem, tot ceea ce avem este aici și acum, nu rata acest moment unic ireversibil.

CU DRAG O FEMEIE DIN PARIS

AUTOREA – MĂRIOARA CHEPTENE

Vedeți mai jos linkul:

https://www.facebook.com/profile.php?id=1178311825