Veste bună pentru moldovenii care au muncit sau încă mai lucrează în Franța. Aceștia ar putea beneficia de pensii și prestații sociale la survenirea riscului asigurat. Acest lucru ar fi posibil în cazul în care va fi încheiat un acord între Republica Moldova și Franța în domeniul securității sociale. Anunțul a fost făcut miercuri, 16 iunie, în cadrul consultărilor moldo-franceze pe marginea încheierii Acordului între Republica Moldova și Republica Franceză.  

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Vasile Cușca a salutat experții din Republica Franceză și a menționat importanța dialogului bilateral cu Republica Moldova în domeniul securității sociale.

Totodată, într-o postare pe pagina de Facebook a  Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale scrie că: „Încheierea Acordului între Republica Moldova și Republica Franceză în domeniul securității sociale va avea un impact pozitiv asupra bunăstării persoanelor, va motiva cetățenii țării noastre să activeze în sectorul formal și va crea condiții favorabile pentru reîntoarcerea acestora în Republica Moldova”.

Precizăm că Republica Moldova a semnat 14 acorduri în domeniul securităţii sociale cu următoarele state: România, Portugalia, Bulgaria, Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Polonia, Ungaria, Belgia, Lituania, Germania, Turcia, Republica Belarus.