Acum Citești:
Proteste și acte de vandalism în Franța, după ce Macron a anunțat reguli noi pentru persoanele nevaccinate
LA MULȚI ANI, CHIȘINĂU! În fiecare zi e ziua ta!
Octombrie Roz la Paris
ARTVENT este alături de noi la Gala Ofemeie 2021
Bucătăria delicioasă a Anei – Roșii provonsale

Proteste și acte de vandalism în Franța, după ce Macron a anunțat reguli noi pentru persoanele nevaccinate

Protestele iau amploare în Franța, după ce președintele Macron a anunțat noi restricții pentru persoanele care nu sunt vaccinate. Astfel, sâmbătă, peste 100.000 de oameni din toate regiunile țării au protestat împotriva vaccinării şi a certificatelor COVID. De asemenea, două centre de vaccinare au fost vandalizate.

Protestatarii s-au arătat nemulțumiți de noile restricții care vizează persoanele nevaccinate. Potrivit regulilor, francezii care nu dețin certificate de vaccinare, nu vor putea intra în restaurante, baruri, spitale, centre comerciale, trenuri sau avioane. Pentru a obţine un permis, care va fi necesar începând de luna viitoare, oamenii trebuie să fie vaccinaţi sau să aibă un test de virus negativ. Francezii s-au mai arătat nemulțumiți și de vaccinul obligatoriu pentru lucrătorii medicali. Asta după ce preşedintele a ordonat celor din domeniul sănătăţii să fie vaccinaţi până în data de 15 septembrie.

Noile măsuri au determinat un număr record de persoane să se înscrie pentru vaccinări în ultimele zile, însă au provocat şi furie în rândul anumitor grupuri. În urma protestelor, o locație din sud-estul Franței a fost vandalizată, vineri noapte și inundată cu furtunuri de stingere a focului. Iar sâmbătă, o altă clinică din sud-vest a fost parțial distrusă în urma unui incendiu.

Sondajele au sugerat că există o ezitare răspândită față de vaccinuri în Franța. Un studiu publicat de Ipsos anul trecut arată că doar 40% din oamenii chestionați în Franța intenționau să se vaccineze, scrie digi24.ro.

Care este Reactia Ta?
Ador
0
LIKE
1
Nu îmi place
0
Woow
2
Vezi Comentarii (0)

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.