Platforma de dezbateri a Cazinoului Regal din Madrid a găzduit la data de 29 aprilie o Conferință dedicată Republicii Moldova.

Această acțiune a fost organizată de Ambasada RM în Regatul Spaniei în colaborare cu Academia de Diplomație din Regatul Spaniei, Board-ul Director al Cazino-ului Regal din Madrid și Forul spaniol al diplomației și societății civile cu scopul celebrării celei de-a 30-a aniversare de independență.

Șefa misiunii, Violeta Agrici, a făcut o prezentare exhaustivă a Republicii Moldova, vorbind despre politica externă și internă a țării noastre, situația politică actuală, perspectivele de viitor, dar și o vastă relatare despre sectoarele atractive ale economiei, posibilitățile investiționale și avantajele pe care le oferă țara noastră.

Un accent special a fost pus pe prezentarea produselor de nișă, pe ofertele industriei turistice și pe arta și cultura noastră. Alți vorbitori au făcut o incursiune istorică a teritoriului de azi al Republicii Moldova şi au povestit despre experiențele proprii relaționate țării noastre.

De asemenea, participanții la Conferință s-au delectat într-o atmosferă regală de frumusețea și unicitatea cămășilor naționale cu altiță – iilor, cusute de membrele Clubului #MăiestrIA din Republica Moldova, făcând în același timp cunoștință cu semnificația acestui element excepțional al costumului național și al patrimoniului național, cu simbologia și însemnătatea spirituală a detaliilor de croi, a semnelor cusute și culorilor utilizate în ie.

info: https://www.facebook.com/MoldovainSpain/