„… Dintotdeauna am fost de părerea că moldovenii noștri oriunde n-ar pleca, iau cu ei în noua țară tot ce au mai frumos…” sunt cuvintele Dumitriței. Nu sunt un simplu citat, sunt ceva trăit de ea, de fiecare dintre noi, cei plecați de acasă.

Povestea Dumitriței vine să completeze tabloul femeilor din Diasporă. Atât de asemănător și totuși diferit.

„Mă numesc Dumitrița și m-am născut în Dumbrăvița, un sătuc îndepărtat al Moldovei. Am venit la Londra acum trei ani, datorită soțului, care făcuse acest pas cu șase ani înaintea mea. Acasă nu am dus-o rău, ba dimpotrivă…

Fostă asistentă de anestezie și terapie intensivă al Blocului operator Medpark, doi ani am lucrat cot la cot cu chirurgi și anesteziști cu renume. Era un început de carieră. Visez și azi blocul de operație. Acea senzație când ajuți oamenii, când îi alini cu dragoste și compătimire, nu o înlocuiești cu nimic. Dar, am renunțat la toate de dragul soțului, de dragul nostru.

La moment, am 23 de ani și sunt mamă a doi odorași de doi ani și trei luni, precum și de un an și trei luni, deci sunt în concediu pentru îngrijirea copilului. Și pentru că această perioadă a adus pe lângă bucuria împlinirii și un soi de plictiseală, am decis că e momentul reprofilării. Și am reușit. Am reușit să mă fericesc pe mine, pentru că mi-am găsit chemarea, dar mai ales atâtea alte femei. Sunt cel mai bun meșter al Londrei în reconstrucția părului. Sunt hairdresser, ceea ce presupune proceduri de restaurare a părului: botox, keratină, nanoplastie, precum și diferite proceduri de îngrijire. Acest hobby a devenit un refugiu pentru mine, pentru că tind să-mi fac munca cu perfecțiune și dedicație. Am planuri mari, dar nu pentru Moldova…

Ușor combin ocupația de mamă cu cea de femeie. Nu trebuie să uităm că mai întâi de toate femeile sunt zeițele frumuseții. Când sunt obosită îmi aduc aminte că soțul meu a îndrăgit o femeie atrăgătoare și plină de viață. Dar recunosc că fără ajutorul lui nu m-aș descurca. El este umărul meu de sprijin în momentele de cădere. Ce ține de copii, ei sunt motivația mea. Când vor crește mari vreau să se mândrească cu mama lor. Ambițiile sunt mari, dar scopul e să cuceresc inimile tuturor femeilor din diasporă.

Mesajul meu către femei este să investească zilnic în abilitățile și cunoștințele lor. Bărbații iubesc femeile puternice.

Răspunsurile Dumitriței la cele 4 întrebări ale lui Marcel Proust.
Ce este pentru tine femeia?
– Femeia e un taler de argint pe care punem mere de aur.
Care este calitatea pe care o admiri la om?
– Calitatea pe care o admir la oameni e sinceritatea și ardoarea de muncă. Nu iubesc oameniii lenoși.
Care a fost cea mai mare pierdere sau nerealizare?
– Nu am nici o pierdere și nici o nerealizare. Tot ce s-a întâmplat a fost cu un scop anume
Culoarea preferată?
– Iubesc culorile alb și negru.

 

Îi dorim Dumitriței să atingă laurii succesului. Și suntem convinse că va reuși, pentru că e o femeie determinată și ambițioasă. Iar noi îi vom fi alături pentru a-i face cunoscută povestea de succes de mai departe.

Cu drag echipa „O femeie din Paris”
Redactor text: Daniela Bordachi