Acum Citești:
Trebuie să știi asta. Ce faci atunci când cei dragi nu susțin stilul sănătos de viață?
LA MULȚI ANI, CHIȘINĂU! În fiecare zi e ziua ta!
Octombrie Roz la Paris
ARTVENT este alături de noi la Gala Ofemeie 2021
Bucătăria delicioasă a Anei – Roșii provonsale

Trebuie să știi asta. Ce faci atunci când cei dragi nu susțin stilul sănătos de viață?

Ce faci atunci când cei dragi nu sustin stilul sănătos de viață? „De ce ai nevoie de asta?”, întreabă ei. „De ce trebuie să mănânci corect? ” Aceasta este o variantă a dezacordului. Sau te tratează cu sarcasm: „Nu poți fugi de natură. În familia noastră, toată lumea este cu kilograme în plus. Trăiește și bucură-te. Viața este atât de scurtă.”

A treia opțiune este că pur și simplu îți ignoră eforturile. Astfel, arătându-ţi că totul este în regulă cu ei și îţi iroseşti eforturile.

„Vrei o bucată de tort? Relaxează-te, nimic nu se va întâmpla dintr-o singură bucată.

,, De ce se întâmplă asta? Da, ei te iubesc. Atunci din ce motiv devalorizează dorințele și acțiunile tale? În primul rând, atunci când decizi să îţi schimbi stilul de viață, familia ta simte, subconștient, un pericol pentru ei înșiși. Pentru că odată ce te vei schimba, cel mai probabil vor trebui să se schimbe și ei. Și mulți fac principala greșeală în această perioadă, când, după ce au învățat multe informații noi despre sănătate, încep să-i învețe pe cei dragi și să le impună viziunea asupra lumii. Adică, în acest fel, vor să-i ademenească de partea lor, pentru că și ei se tem subconștient să fie singuri în noile lor viziuni asupra lumii.

Dar trebuie să înțelegi că rudele tale nu ești tu. Ei merg pe drumul lor. Și nimeni nu are dreptul să impună nimănui punctul de vedere asupra nutriției adecvate și a unui stil de viață sănătos.

Cum să armonizezi situația din familie?

1. Încearcă să nu înveți pe nimeni într-o nouă etapă a vieții, să nu-ți impui noile cunoștințe și viziune asupra lumii.

2. Dacă cei dragi îți devalorizează eforturile spunând că ceea ce faci este inutil și chiar dăunător, încearcă să spui: „Bine, v-am auzit, dar acest lucru este important pentru mine”. Zâmbet! Arată-i familiei că aceasta este adevărata ta decizie și că nu-i ameninți, nu le impui regulile.

3. Dacă rudele tale au declarat un război liniștit și în fața ochilor tăi, parcă intenționat, mănâncă chifle, prăjituri, încearcă să-ți arăți puterea interioară în acest moment. Puterea este de a cere ajutor. Privind sincer în ochii lor, spune: „Am nevoie de sprijinul vostru! Chiar am nevoie de ajutor! Vă rog să mă ajutați să-mi îmbunătățesc sănătatea!” Cei dragi vor înțelege cât de important este pentru tine. Și, desigur, vor dori să fie acea persoană semnificativă care ajută și susține. Vor dori să ţi se alăture, după ce vor vedea rezultatele şi cât de fericită eşti, pentru că fericirea este contagioasă!

Îţi doresc succes! Cu drag pentru sănătate. https://www.facebook.com/cristinarata.de

Care este Reactia Ta?
Ador
0
LIKE
0
Nu îmi place
0
Woow
0
Vezi Comentarii (0)

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.