Înainte să încep să îmi expun părerea, aș vrea să concretizez.

Ceea ce voi menționa astăzi este strict părerea mea personală în figură de medic, femeie, mamă, fiică, nepoată, prietenă și membru al acestei societăți.

Și am tot dreptul la ea, ca și oricare dintre voi. Citește și analizează cel care vrea să o facă.


Articolul 1 din Declarația universală a drepturilor omului: “Toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și în drepturi. Ele înzestrate cu rațiune și conștiință și trebuie să se comporte unii față de alții in spiritul Fraternității”


Vreau să Vă spun că în contextul la evenimentele din zilele noastre, mie și cred că nouă, ca medici ne este foarte greu să ne apreciem și manifestăm, sau să ne dăm cu părerea.

Și din start aș vrea să îmi exprim gradul de recunoștință către voi, dragii noștri, cei care aveți încredere în părerea și acțiunile noastre.

Și în careva mod poate să îmi cer și scuze din partea tuturor medicilor de pe fața pământului, dacă V-am dezamăgit. Dar suntem și noi oameni ca și voi, puși în fața unei situații mai mult ca specială din prea multe puncte de vedere. Și voi știți care sunt acele puncte de vedere, dacă atrageți atenția la ceea ce se întâmplă.

Vrem să distrugem sistemul imunitar al următoarei generații?

Atunci da, haideți să urmăm totalitarismul COVID 19.

 

Cu părere de rău am ajuns să o văd și pe asta.

În unele țări deja sunt instalate regimuri complet totalitare.

Se indică vaccinarea anti-Covid 19 copiilor de la 12 ani.

Înafară de asta, observăm cum tot în mai multe țări deja accesul în multe instituții este pe baza pașaportului “verde”.

Dacă mi-ar explica și cineva de ce anume e atât de verde acest pașaport…

 

Dacă cineva ar putea să îmi explice motivele reale ale acestei decizii de a pune sub risc sănătatea copiilor noștri aș fi foarte recunoscătoare. Fiindcă după câte știm și observăm din evoluția Covid 19, nici vaccinul nu ne protejează de repetarea unei forme clinice și cu atât mai puțin ne protejează de apariția altor prototipe virale.

In cazul copiilor, și nu doar al lor, vaccinarea fără indicații concrete, are doar o evoluție: stimularea puțin necesară a imunității noastre. Ca să fie…făcut. Doar în caz dacă…

Cam așa și ne-am învățat să trăim pe parcursul ultimilor decenii – în caz dacă…

 

Cei care insistă pentru vaccinarea Covid 19 ca profilaxie pentru următoarea tulpină…aș ruga să ne mai gândim puțin, logic și medical.

Dar întâi să încercăm să ne dăm seama în ce situație crucială a sănătății omenești ne aflăm. După ce am distrus cum am putut generații întregi cu produse alimentare încărcate chimic, administrări de substanțe medicamentoase puțin necesare, metode “perfomante”, vaccinuri care deja nu își găsesc utilitatea la momentul de față, atunci acum încercăm să învinuim virusul Covid 19 pentru agresivitatea lui.

Nu dragii mei, nu virusul este agresiv….care este un virus doar…noi am devenit slabi, extremi de slabi din punct de vedere fizic, mintal și spiritual. Și i-am permis lui și altor agenți infecțioși să facă ce doresc cu sănătatea noastră.

În urmă la toata experiența mea clinică din martie 2020 și a colegilor mei, vreau să menționez doar un lucru. Fiecare pacient a fost afectat acolo unde a fost mai slab – sistem neurologic, sistem respirator, sistem gastrointestinal, organe ORL, sistem renal, sistem endocrinologic, sistem reproductiv, etc. Fiecare pacient a prezentat manifestări clinice în dependență de ce i-a permis organismul, cu părere de rău, asta e unica ce pot spune chiar dacă sunt medic. Noi, oamenii, nu am vrut până acum să atragem atenția la ceea ce facem greșit cu noi și cu cei din jur, cu sănătatea noastră fizică, mintală și spirituală și respectiv acum, suntem răsplătiți pe măsură.

 

Cunoașteți principiul cauză-efect? Atunci aici și este răspunsul.

Cum bine spuneau Hippocrate și William Osler – ar trebui să tratăm omul care face boala și nu boala, în sine.

Cu cât mai mult vom încerca să stopăm artificial evoluția unui agent infecțios, cu atât mai complicate vor fi următoarele.

Deoarece ele se adaptează, identic ca și noi. Caută să supraviețuiască. Doar că ele știu ce să mănânce și cum să o facă, pentru a deveni mai puternice. Ele știu ce condiții le sunt prielnice și care nu.

Noi nu. La noi s-a cam inhibat această funcție. Fiindcă nu mai suntem autonomi.

Ce înseamnă asta? Suntem în continuă evoluție și adaptare la acest proces de trăi pe acest pământ.

De ce se spune că nu este bine atât spălat pe mâini și atâta curățenie când e vorba de apariția la un bebeluș în familie ? Da, fiindcă ii facem un mediu steril artificial care ulterior va face din el doar un copil bolnăvicios incapabil de adaptare la condițiile exterioare. Ceea ce se întâmplă și în cazul nostru cu Covid 19. Acum copiii care au stat în condiții de incubator, desigur mergând la grădiniță și școală, nu vor ieși din viroze. Și nu Covid 19, doar simple viroze, fiindcă imunitatea lor a fost în “stand by” cât au stat acasă în izolator, cu măști și dezinfecție non-stop, nemaivorbind de presiunea psihologică din partea părinților stresați.

Din cauza la atâta presiune psihologică și deja atât marketing (fiindcă mă dau jos toate publicitățile cu vaccinări Covid 19 care sunt pe lung și lat împrăștiate în aeropoarte) intelectul uman nu îsi mai face funcția. Desigur, iarăși țin să menționez, fiindcă asta permitem.

Mă spăl toată ziua pe mâini, mă dezinfectez din cap până în picioare (dacă nu știați pielea are un strat special protector de grăsimi, care cred că a și uitat cine este și care îî este funcția cu atâta dezinfectie) mă vaccinez chiar dacă idea nu am dacă trebuie sau nu întradevăr (aici nici nu mai menționez de cei care se vaccinează chiar dacă au trecut clinic prin Covid 19), mă bucur de pașaportul electronic de vaccinare Covid 19 care parcă ne suplinește un fel de complex de inferioritate față de cei din jur. Și nemaivorbind acum, care a fost picătura ce mi-a umplu paharul, vaccinarea copiilor noștri.

 

Ce să Vă spun?

Doar una, am ajuns la un moment pe fața pâmântului în care, dragii mei, este timpul să ne facem fiecare responsabil de viața noastră și a copiilor noștri. Nici medicii nu Vă pot ajuta, nici structurile politice, nici ministerul sănătății, nici suplimentele alimentare…doar voi singuri.

 

Cum?

Să acceptați și să acceptăm că deseori am fost prostiți din cauza incompetenței noastre și din cauza necunoașterii și lipsa dorinței de a cunoaște. Dar cel mai rău, fiindcă nu vrem să ne luăm responsabilitatea de a decide singuri pentru noi.

 

Dar desigur este mai ușor să ne învinuim unul pe altul și să căutăm responsabili.

Un lucru vreau să Vă spun.

 

  1. Covid 19 este un virus gripal, ca și multe alte virusuri gripale, doar cu diferite manifestări clinice.
  2. Vaccinul se efectuează la anumite categorii de persoane care au indicații către asta (patologii cronice concomitente și poate vârsta) și nu pentru moda de a avea pașaport ‘’verde’’.
  3. Categoric nu, la restul care sunt în plină sănătate și pot avea o formă ușoară-medie de boală, formând ulterior imunitate naturală către el. Cum este și demonstrat deja de colegii mei italieni, anticorpii Ig G continuă să fie prezenți și după 16 luni (fără vaccin).
  4. Dacă pentru a călători va fi nevoie de pașaport Covid 19, bine, nu voi călători, mă voi plimba prin parc acasă.
  5. Dar nu, nu accept să fac ceea ce este în contra voinței mele pentru satisfacția unui regim “sanitar” care cu părere de rău sau bine, nu există.

 

Vreau să Vă spun că pentru mine, rău sau bine nu există și nu a existat. Mereu am vrut și am încercat să Văd în oameni doar bine, dar ceea nu am permis, este să mi se inculce mie părerile altora, deoarece dacă nu voi decide eu pentru mine, altcineva o va face cu mare plăcere.

Și da, mereu am crezut și cred în Dumnezeu.

 

Fiți sănătoși, dragii mei. Vă doresc din tot sufletul și inima mea.

Fiți responsabili și fiți fericiți alături de cei dragi.

Iar la nevoie să știți, suntem aproape unul de altul.Să aveți o zi frumoasă!

Cu drag, pentru revista O femeie din Paris, de la Lucia Gariuc, medic otorinolaringolog, doctor în științe medicale, cu abordarea integrativă a sănătății omului, prin funcționalitatea organelor de simţ ORL.

https://www.facebook.com/lucia.gariuc

https://instagram.com/dr.lucia_gariuc?igshid=k6t2d1s53krp