Valeria Ceban, sau Lera, așa cum o numesc apropiații, iar de curând și clienții, ne-a surprins plăcut cu prezența ei la evenimentul organizat de comunitatea „O Femeie” – Prânz Caritabil.

Ochi mari și curioși, mult optimism, planuri mari de viitor… fără să vrei îți dorești s-o cunoști, să-i afli povestea din spatele zâmbetului molipsitor, pentru că neapărat vine cu o lecție de viață pentru noi toate.  

– Lera, îți mulțumim pentru prezență la eveniment, dar mai ales pentru faptul c-ai acceptat provocarea unui articol. Pentru că nu te cunoaștem aproape deloc – povestește-ne un pic despre tine – cine ești? Ce faci? De unde vii? 

– Buna! Sunt Valeria, din orașul Căușeni, Moldova, sau așa cum ai menționat – pentru cei apropiați sunt Lera. Sunt un artist în interior și în viață. Îmi place să-mi creez viața, să mă exprim prin fotografie, desen, sculptură, design etc, ca într-un final pe toate astea să le combin prin nail art, care la moment este pasiunea mea. În acest domeniu învăț, descoper, creez și mă dezvolt.

– Frumoasă descriere și frumoasă abordare asupra vieții. Felicitări pentru emoția și dorința de viață pe care o emani. Nici căruciorul nu te oprește… 

– Ai dreptate. Căruciorul nu mă limitează în niciun fel, pentru că dorința de viață vine din interior. Atunci la 11 ani, când fiind într-o excursie cu colegii de școală, am căzut de pe un munte și am avut o fractură la coloana vertebrală, la fel dorința de viață a prevalat. Da, a fost o situație gravă, care după multiple intervenții chirurgicale, reabilitări, tratamente, m-a lăsat în scaunul cu rotile… Recunosc a fost un punct de cotitură în viața mea, dar care nu m-a oprit din parcursul vieții mele. Cu susținerea familei, am terminat școala, mi-am creat o viață nouă, confortabilă și liberă. 

– Lera, te felicit încă o dată pentru ambiție. Apropo, de ce Franța? Și de cât timp? 

– A venit aici doar pentru un tur, dar am rămas „pentru totdeauna”. M-am îndrăgostit enorm de Paris, de cultură, de arhitectură, de bucatele tradiționale, de abundență de expoziții, muzee etc. Deși, pe de altă parte Franța mi se da greu. Aici nu pot crește profesional în jobul meu.

– Dacă e să revin la ceea ce te definește din punct de vedere profesional – cum ai descoperit pasiunea pentru nail art și chiar ai ajuns să devii expertă în acest domeniu? Cine te-a inspirat? Tu, în mod special, ce abilități ai avut nevoie să dezvolți? Ai o școlarizare la activ sau ai învățat totul de o singură? 

– După ce am terminat școala, am decis să descopăr un nou hobby, nail art. Am urmat cursurile necesare și plus am studiat online. Odată cu trecerea timpului, căpătarea experienței, a început nu doar să-mi placă, am simțit că este acel ceva al meu, la care nu aș putea renunța. Uite așa nail art s-a transformat în activitatea mea principală.

– Provocări? Pentru că cum fără ele? Dacă da, cum le-ai depășit? 

– Da, am întâmpinat provocări, dar am muncit, am obținut rezultate și nu vreau să mă opresc aici. La moment mă aflu în Montmorency, orașul este apreciat pentru verdeață și atmosfera liniștită. Aici am cunoscut oameni cu inima bună.

– Ce te motivează să continui și care-ți sunt planurile de viitor?

–  Motivele mele sunt pasiunea pentru nail art și dorința de a învăța mereu. Planurile de viitor includ cursuri de perfecționare pentru a oferi manichiuri de înaltă calitate și de a rămâne în pas cu progresul din domeniu.

– Cum ai aflat de noi și care sunt așteptările tale legate de apariția ta pe platforma noastră? 

– Am aflat despre Comunitatea „O Femeie” de la domnișoară care mă ajută cu sfaturi și îmi este mereu alături. Aștept cu nerăbdare să împărtășesc povestea mea și să inspir și altele.

– Deși sună banal, nu pot să nu te întreb – ce sfaturi ai pentru tinerii care se confruntă poate cu alte provocări, dar vor să-și urmeze propriile pasiuni?

– Nu vă lăsați descurajați. Cu determinare, ambiție și susținere, puteți atinge orice vă propuneți. Urmați-vă pasiunile și nu vă opriți din învățat și dezvoltare.

– Lera și noi îți dorim succes și ne dorim să scriem despre tine un alt articol cu impact, atunci când vei bifa următorul vis/scop de pe agenda ta! 

– Mulțumesc!

Dragă comunitate, dragi femei dacă doriți să luați direct legătura cu Valeria Ceban, o găsiți pe https://www.facebook.com/profile.php?id=100078327074425