Într-o societate modernă nu ar trebui să existe diferențe de gen, care pun sub influenta perspectivele, demnitatea și calitatea vieții a unei persoane.
Dacă analizăm cum se manifestă inegalitatea accentuată pe piața muncii, pozițiile de conducere, lipsa oportunităților eficiente pentru luarea deciziilor in privat, vedem cu ochiul liber că suntem departe de paritatea de gen. Dacă să adaugam aici și violența bazată pe gen e și mai tragic. Și cifrele vorbesc de la sine. Doua din cinci femei cu vârsta mai mare de 15 ani sunt hărțuite fizic și sexual.
Iar 71% din femei sunt supuse violentei psihologice din partea unui partner.
Pandemia COVID-19 a amplificat și mai mult această problemă acută, făcând să crească cu 35% violența in raport cu sexul frumos.
Chiar dacă egalitatea de gen este un drept fundamental, acest drept rămâne ,,de jure” nu și ,,de facto”. Deoarece 95% dintre victimele violenței sunt fete și femei.
Obiectivul nostru, a comunității Ofemeie.com principal este să creăm mecanisme eficiente de prevenire a violenței cu sistem de suport pentru victime. In cadrul acestui proiect vom pune accent cu insistență pe rolul femeii in societatea modernă , unde femeia să fie liberă să aleagă cum și în ce mod să își dezvolte propriile aptitudini și să beneficieze de stimă și respect in societate și in privat.
Dragele mele femei. Dați să fim solidare și să ne construim o lume a noastră ,plină de vise și speranțe, unde să fie spațiu doar pentru barbati adevărați, care știu să ne ocrotească și să ne iubească. Fiindcă menirea noastră pe acest pământ e să dăm viață si să dăruim dragoste. Dacă aveți o problemă sau nu știți cum să ieșiți dintr-o situație de violență noi suntem gata să vă oferim suport si confort.
Doresc in Anul ce vine să văd femeile mai fericite, mai decise, mai libere și dornice de a transforma visele în realitate.
Pentru noi ,Femeile, totul este posibil.
⚜️Ne găsești pe Instagram
⚜️Pe situl : www.Ofemeie.com
⚜️Ne poți susține cu o donație aici : https://gofund.me/f1e20379
⚜️ Scrie-ne un mesaj, iar comunitatea noastră va putea cunoaște și istoria Ta.

Cu recunoștință: Viorica Țîmbalari