Clătite umplute fason ,,Fecelle Picarde,, .
Este un aperitiv cald care provine din Nordul Franței și constă dintr-o clătită umplută cu șuncă și un duxelle de ciuperci totul acoperit cu sos și cașcaval gratinat.

𝗜𝗻𝗴𝗿𝗲𝗱𝗶𝗲𝗻𝘁𝗲: 𝐅𝐨𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐥𝐚𝐭𝐢𝐭𝐞
făină 0,0250 kg lapte 0,500 l ouă 3 buc unt 0,050 kg sare 0,005
𝐃𝐮𝐱𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐢𝐮𝐩𝐞𝐫𝐜𝐢
ciuperci 0,400kg ceapă 0,040 kg unt 0,040 kg pătrunjel 0,040 kg
𝐒𝐨𝐬 𝐚𝐥𝐛
unt 0,040 kg făină 0,040 kg lapte 0,400 l frișcă lichidă 0,400 l
𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐮𝐦𝐩𝐥𝐮𝐭𝐮𝐫𝐚
jambon 8 felii Cașcaval ras : pentru umplutură 0,040 kg pentru gratinat 0,100 kg 1. Faceți aluatul și coaceți clătitele. Avem nevoie de 16 clătite sărate și fine cu diametrul de 20 cm. Rețeta pas cu pas o găsiți pe pagină. 𝐑𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐢 𝐝𝐮𝐱𝐞𝐥𝐥-𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐢𝐮𝐩𝐞𝐫𝐜𝐢:
1.Tocați mărunt ciupercile și ceapa. Înfierbântați o cratiță. Adăugați untul după ce s-a topit adăugați ceapa. Lăsați să se undeze câteva minute ,amestecând periodic. Adăugați și ciupercile . Undați până se evaporă tot sucul vegetal. Condimentați.
𝐑𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐢 𝐬𝐨𝐬𝐮𝐥:
Într-o cratiță topiți untul la foc mic, o dată ce untul este bine topit ,adăugați făină și amestecați pentru a combina cele două ingrediente. După câteva minute făina și untul vor forma un roux care v-a începe să se coloreze ,aproximativ 2min. Opriți focul și lăsați să se răcească. În timp ce roux-ul s-a răcit, aduceți la fierbere laptele și frișca lichidă. Turnați peste roux-ul răcit într-un flux continuu în timp ce amestecați energic cu un țel. Lăsați la foc încă pentru 2 min. Condimentați .
4. 𝐅𝐢𝐧𝐢𝐬𝐚𝐭𝐢 𝐮𝐦𝐩𝐥𝐮𝐭𝐮𝐫𝐚. Amestecați 1/3 din sos cu duxell-ul de ciuperci. Adăugați pătrunjelul tocat mărunt și cașcavalul ras.
5.𝐑𝐮𝐥𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐥𝐚𝐭𝐢𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫.
În mijlocul fiecărei clătite puneți o jumatate de felie de jambon și o lingură de umplutură. Rulați clătitele ,strângând capetele și așezați-le într-un vas termorezistent. Puneți sosul rămas deasupra și presurați cu cascaval. Dați la cuptorul preîncălzit la 200C până când se rumenește, aproximativ 10min. Presărați cu verdeață.
Poftă bună pofticioșilor!
❤️