Acum Citești:
Copiii diasporei cu Beatrice Lianda Dinu

👁 [arandomnumber min=3581 max=9641 comma=no]

Mixbook este o companie care vinde amintiri.

Copiii diasporei cu Beatrice Lianda Dinu

Povestea pe care vreau să o spun despre “Copiii diasporei” este unică, fiecare dintre protagoniști fiind special, ca și povestea lui!

SOPHIA PĂDURARU – este o mică balerină de 14 ani.
Din septembrie 2020, Sophia este elevă cu bursa de studiu de 6 ani, la una dintre cele mai prestigioase școli de balet din lume: Școala de Stat de Balet din Berlin!

Performanțele Sophiei în ultimii 3 ani sunt:
21 de premii internaționale la competiții de dans și balet;
A obținut prima bursă internațională de studiu la vârsta de doar 10 ani! De atunci a primit un numar impresionant de 14 Burse de studiu și Certificate de acceptare fara audiție , la academii prestigioase de balet din Italia, USA, Rusia – Sankt Petersburg și Germania. Printre acestea se numără si 2 Certificate de acceptare fara audiție la stagii de pregatire cu Maestrii ruși de la Academiile Bolshoi Moscova sau Vaganova Sankt Petersburg.
După ultima bursă de studiu de la Școala de Stat de Balet din Berlin, Sophia a fost acceptata oficial ca elevă a școlii , într-un an superior de studiu.
A reprezentat România la Concursul Mondial de talente “World Championships of Performing Arts” USA – Wcopa 2020 și a câștigat MEDALIA DE AUR / GOLD – cu Medora Variation “Le Corsaire”
A câștigat 3 medalii de aur la concursul “Ballerina in Città” Italia și Marele Premiu “Oro supremo”. Jurații italieni au fost cuceriți de prezenta ei scenică, oferindu-i si titlul “Eccellenza nel Balletto”.

Alte distincții primite de Sophia:
🏵 “Diploma de Exelență” oferită de Centrul Județean de Excelenta Timiș si Inspectoratul Județean Timiș, pentru premiile câștigate la balet;
🏵 Premiul “Best Talent in Dance”- oferit de Wcopa Romania;
🏵 “The most beautiful artistic evolution in Ballet” – premiu oferit de Festival Child Performance.

Deși are doar 14 ani, Sophia are o experiență scenică considerabilă pentru un elev.
În ultimii patru ani, Sophia a avut șansa să danseze pe scene precum cele de la Opera Națională Română Timișoara, Teatrul Rapsodia București , Teatrul National Radu Stanca Sibiu, dar și pe scene internaționale precum “Teatrul Odeon” Italia, “Teatrul Como” – Lacul Como Italia și Teatrul Rinnovati Siena – monument Unesco.

A avut deja apariții atât în presa din Romania, cât și din străinătate :
Revista Babilon, Revista Famost, Revista “Gift of Beauty“, “Ballet Magazine Romania”, doua aparitii în revista americană “Brand Model Magazine” – categoria Dancers, precum și o aparitie în “Child Talent Magazine” – USA.
A acordat interviuri la posturile de televiziune: TVR1, “Spune-mi ce faci?”, ANTENA 3 “Observator” – emisiunea “Copiii de 10 ai României”, Nasul TV, Metropola TV, Olt TV, Prima TV, Radio Art FM.

Sophia este și un elev eminent, cu multiple “Burse de merit”. A terminat clasa a 6-a cu “Bursa de merit”, Premiul 1 și media 10.00!!! La evaluarea națională din Germania, a obținut la limba engleza nivelul maxim, C1. Prin grație, talent și frumusețe, reușește prin intermediul fotografiilor să dea viața unor momente de reprezentare a baletului, realizând proiecte spectaculoase.

Beatrice Lianda Dinu :Care este munca din spatele succesului unei balerine?
Sophia Păduraru :Deocamdată eu sunt elev, balerină aspirantă și muncesc mult ca profesorii mei să fie mulțumiți de progresele și evoluția mea! Baletul este o artă care presupune foarte multa muncă și uneori, dureri sau sacrificii. Nu am avut o vacanță adevărată de patru ani… În timp ce alți copii se jucau fără griji, erau la mare sau la munte, eu munceam în sala de balet! Au fost și dureri, provocari de ordin fizic, oboseală , însă bucuria rezultatelor obținute întotdeauna m-a motivat să merg mai departe!

Beatrice Lianda Dinu :Care a fost drumul de început?
Sophia Păduraru :Am început baletul la vârsta de 5 ani și jumătate la Slatina, sub îndrumarea Dnei. Prof. Diana Ioana Vilciu și la vârsta de 11 ani am fost acceptata cu bursa la Școala de Stat de Balet din Berlin, în an superior, în clasa a 6-a. Din motive personale nu am putut ramane atunci în Germania. Au urmat apoi admiterea cu 10.00 la coregrafie, concursuri de dans si balet și multiple burse internationale de studiu câștigate , precum și invitații fără audiție la stagii internaționale cu profesorii ruși emeriți de la Bolshoi, Academia Vaganova, Ateneo della Danza Siena Italia, Dance Campus & Contest San Francesco di Paola Italia, Russian Masters Ballet Camp, precum și la Scoala de Stat de Balet din Berlin.

Beatrice Lianda Dinu :Care sunt oamenii care au avut o contribuție majoră la ascensiunea ta?
Sophia Păduraru :In primul rând , aș dori să mulțumesc primei mele profesoare, Dna. Diana Ioana Vilciu, care m-a format de mică, m-a susținut necondiționat și m-a pregatit timp de 7 ani de zile. Apoi, le mulțumesc din inima Dlor. Gregor Seyffert si Marek Rozycki, personalități mondiale din lumea baletului, pentru că au crezut în mine și pentru bursele de studiu la Școala de Stat de Balet din Berlin!

Beatrice Lianda Dinu :Care sunt visurile tale?
Sophia Păduraru :Pentru urmatorii doi ani, mi-aș dori să fiu selectată ca reprezentantă a Școlii de Balet din Berlin pentru a dansa la prestigioasele competiții internaționale , la care elevii școlii noastre participă anual. M-aș bucură să pot dansa și ca invitat special la concursuri și spectacole.
Visul meu este sa ajung Prim-balerina la Staatsballet Berlin! Muncesc mult pentru visul meu și îmi doresc ca într-o buna zi să se îndeplinească !

Beatrice Lianda Dinu : Ce sfaturi poți da micilor domnișoare pasionate de Balet?
Sophia Paduraru :Baletul nu este o artă ușoară, implica multe sacrificii. Dar, dacă visul micilor balerine este sa ajunga balerine profesioniste, atunci le sfătuiesc sa și-l urmeze cu perseverență și să muncească mult pentru a-l duce la îndeplinire!

Beatrice Lianda Dinu. 

Care este Reactia Ta?
Ador
4
LIKE
0
Nu îmi place
0
Woow
0
Vezi Comentarii (0)

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

© 2021 OFEMEIE.COM. Powered by ViBu