„O diasporă implicată este o diasporă activă. O diasporă solidară este o diasporă care poate înclina balanța. Spre bine.” Sunt gândurile care mi-au călăuzit cele trei zile de aflare la Roma, acolo unde m-am aflat la invitația dlui George Teodorescu (USR PLUS) fapt pentru care-i mulțumesc.

De ce? Pentru că am reușit să aduc la cunoștința cât mai multor oameni cine suntem și cu ce ne ocupăm. Platforma ofemeie.com devine tot mai vizibilă și tot mai populară nu doar în sânul diasporei moldovenilor din Franța, ci și pentru cea din alte țări, dar cel mai important – pentru femeile noastre de pe ambele maluri ale Prutului. Cu pași mici dar siguri putem influența la educarea unei națiuni active. Cum? Prin propriul exemplu!

După mai mulți ani de implicare, am ajuns la ideea că oamenii trebuie ajutați să gândească critic, să pună întrebări, să caute răspunsuri, să găsească alternative, să adopte o poziție pe baza unei justificări argumentate, să analize logic raționamentele sau argumentele celorlalți, dar și să acționeze activ și productiv pentru a schimba lucrurile în societate.

Și aici, vreau să mulțumesc colegilor din România și Moldova, europarlamentari, senatori, deputați, activiști care au apreciat munca noastră și platforma Ofemeie.com care vine cu un obiect clar de a sprijini femeile în procesul lor de integrare în societatea străină dar și:
încetarea violenței împotriva femeilor, combaterea stereotipurilor de gen, asigurarea unei participări egale a femeilor și a bărbaților în diferite sectoare ale economiei, eliminarea diferenței de remunerare între femei și bărbați, eliminarea discrepanțelor de gen în ceea ce privește asumarea responsabilităților familiale și atingerea echilibrului de gen în procesul decizional și în politică, asistenta pentru familiile care suferă în urma despărțirilor din cauza emigrației, sensibilizarea și implicarea diasporei în diferite proiecte sociale și educative pentru sporirea nivelului de trai în Moldova dar și dezvoltarea spiritului civic. Am toată recunoștința pentru Galina Sajin, Radu Mihail, Simina Tulbure, Cristian Iaz, George Teodorescu, Vlad Botos, Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Dan Barna, Diana Buzoianu, Dacian Cioloş, Sorin Jianu Gutu, Alina-Roxana Gîrbea, Cristina Dumitrescu, Anca Duca. Îi îmbrățișez cu drag pe toți cei care au participat și sper la o colaborare fantastică în viitor.
Mulțumesc.

Cu Drag și Recunoștință, Viorica Țîmbalari & Ofemeie.com prima și cea mai mare platformă suport pentru Diasporă.