poza preluata Diana Cojocari
+2
Vezi Galeria
poza preluata Diana Cojocari

În data de 11 mai 2021 marcăm cea de a 10-a aniversare a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, cunoscută sub numele de Convenția de la Istanbul.

Cu această ocazie, Oficiul Consiliului Europei de la Chișinău, cu sprijinul proiectului „Activități de sensibilizare cu privire la Convenția de la Istanbul în Republica Moldova”, va implementa o campanie de informare care reunește diferite perspective și experiențe ale actorilor implicați în combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice în Republica Moldova.

Începând cu 11 mai 2021, în contextul Președinției germane la Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei, va fi organizat un eveniment online „Convenția de la Istanbul a 10-a aniversare: Vocile practicienilor care lucrează în domeniul violenței împotriva femeilor”, pentru a sensibiliza societatea și factorii de decizie cu privire la realitatea fenomenului violenței împotriva femeilor și a violenței domestice în Republica Moldova și modalitățile de abordare a acesteia, de la prevenirea violenței – la protecția victimelor.

Pe parcursul lunii mai 2021, Oficiul Consiliului Europei de la Chișinău, împreună cu părțile interesate și practicienii cheie la nivel național și local, vor promova acțiuni pentru a cunoaște și a înțelege valoarea Convenției de la Istanbul și a modului în care ratificarea acesteia ar putea aduce beneficii Republicii Moldova.

Zece videoclipuri cu vocile autorităților, factorilor de decizie, practicienilor în domeniul legal, experților din societatea civilă, sectorului privat, liderilor de opinie din mass-media, bloggerilor, vedetelor din domeniul artei și sportului vor fi difuzate pe rețelele sociale. Broșuri și infografice cu miturile și faptele despre Convenție și modul în care sistemul de asistență a victimelor violenței și violenței domestice va trebui îmbunătățit în Republica Moldova după ratificarea Convenției vor fi publicate pe pagina web dedicată aniversării de 10 ani a Convenției de la Istanbul.

După 10 ani, este timpul să avansăm, promovând Convenția de la Istanbul ca un instrument internațional bine cunoscut, să oprim dezinformarea și informațiile false. Astfel, drepturile femeilor să devină o realitate în Republica Moldova.

Recunoașterea internațională pe care a obținut-o Convenția de la Istanbul și impactul său concret asupra legislației și practicilor naționale, precum și – ceea ce este cel mai important – asupra victimelor, pot fi considerate motiv de sărbătoare.

Accesați link-ul pentru a urmări live această conferință. 👇

https://www.facebook.com/watch/live/?v=495431405205619