„Nu toți cititorii sunt lideri, dar toți liderii sunt cititori”- Harry Truman.

Sensul acestui citat este inteligibil pentru toți. Nu e suficient să știi, să asculți, să înveți, aceste acțiuni sunt naturale pentru noi oamenii de când ne-am născut, important e ca în urma acestora să formăm un traseu bine definit și să aplicăm “un disconfort“ în rutina noastră zilnică pentru a obține ulterior un confort intern și extern vizibil.

Dar cum reușim să devenim proprii lideri?

Ei bine, secretul constă în obișnuințele noastre.

Cum să înveți o limbă nouă?
Cum să scapi de kilogramele nedorite?
Cum să progresezi în noua afacere?
Cum să revitalizezi relația de cuplu?

Răspunsul la toate aceste întrebări rezidă în obiceiurile noastre zilnice.

Primul pas ar fi să definim care sunt ele? Cum am putea să le schimbăm sau să le ameliorăm? Care sunt plăcerile obținute în urma acestor obișnuințe?

Când dorim să schimbăm un obicei, identificăm din timp categoriile de comportamente pentru a le examina și pentru a vedea tiparele:
1. Locația – Unde se întâmplă acest obicei?
2. Timpul – La ce oră se ivește acesta?
3. Starea emoțională – Care este aceasta?
4. Perimetrul – Cine se mai află în jurul în acest moment?
5. Factorul – Ce acțiune a precedat îndemnul?

După ce ne-am răspuns la aceste întrebări, vom descoperi factorii dependenți ce răspund acestor obiceiuri din motivul cărora nu obținem ceea ce dorim. Sugestia – să încercăm, pas cu pas, să înlocuim obișnuința „parazit” pe una productivă nouă.

Da știu, acest articol e plin de întrebări, însă ăsta este rolul unui Coach, să adreseze întrebări, răspunsul cărora, ghidează spre o evoluție interioară autonomă.

Noi suntem ceea ce facem în mod repetat. Multe mișcări de zi cu zi devin obișnuite prin repetare. Obișnuințele nu țin doar de acțiuni (sport, lectură, nutriție, etc), ci și de obiceiuri de gândire și emoție. Ți-ai pus vreodată întrebarea de ce atragi același tip de oameni mereu în viața ta?

Obiceiurile cognitive și emoționale sunt la fel de importante ca și obiceiurile de acțiune. Așadar, atenție la gânduri, emoții și dorințe repetitive și intruzive.

Noi suntem creaturi ale obiceiurilor. Creierul nostru nu diferențiază obiceiurile bune de cele rele, însă dacă creierului tău îi place recompensa, va râvni după ea când va apărea din nou repetiția. Care e recompensa fiecărui obicei format? Tu știi răspunsul.

După această lectură productivă, vă invit să conștientizați și să începeți cu pași mici schimbarea pe termen lung.
1. Memorizați zilnic ceva nou, o limbă străină, un dans, un text citit – acestea vor crește rezistența mentală, neuronii vor fi mai bine prezervați și ne va face creierul mai puternic.
2. Expuneți-vă creierul și corpul la noi experiențe – călătoriți!!! Când vizităm locuri noi, ieșim din rutina zilnică, vedem lumea cu alți ochi, totul e nou din ce vedem, acest lucru forțează creierul să fie mai atent, dar și mai flexibil pentru a ne adapta la noi circumstanțe.
3. Exercițiile fizice – acestea creează noi celule neuronale și îmbunătățesc performanța cognitivă.
4. Nutriția – factorul care ne ține în viață, deci nu voi face un text lung la acest subiect, doar de fiecare dată când vreți să mâncați ceva, puneți-vă întrebarea: e bun acest aliment pentru creierul și corpul meu? Vă asigur, funcționează!!!
5. Gândurile, emoțiile și amintirile noastre toate vin din creierul nostru și ne definesc cine suntem.

Afectați-vă creierul si mintea cu obiceiuri sănătoase.

 

CU DRAG, O FEMEIE DIN PARIS
AUTOAREA – MĂRIOARA CHEPTENE
Vedeți mai jos linkul: https://www.facebook.com/profile.php?id=1178311825