Suntem în plină vară. O mare parte dintre noi își vor utiliza dreptul de a se odihni chiar în această perioadă a anului. Activitățile în timpul verii sunt numeroase, în funcție de dorințele și posibilitățile fiecăruia. Eu, în calitate de antrenor sportiv, vă recomand să continuați activitatea fizică și sportivă, dar în același timp să vă și odihniți. Paradoxal, dar acest lucru este posibil. Cum? Haideți să vedem împreună.

Activitatea numărul 1

În primul rând, vă recomand să mergeți pe jos cât mai mult, desigur nu înainte să vă asigurați că aveți încălțămintea potrivită, harta pregătită sau nu… Să te pierzi și să te regăsești întru-un loc nou poate fi foarte fain. Monument după monument, pas după pas, să vizitați tot ce este de vizitat acolo unde mergeți. Un obiectiv de 20 000 de pași pe zi e ușor de realizat. Pentru a monitoriza pașii aveți diferite aplicații pe telefonul portabil. Ca fapt divers, mersul este o activitate olimpică. Poate vă găsiți o pasiune și vizați participarea la jocurile olimpice din 2024 care vor avea loc la Paris!

Activitatea numărul 2

Puțin mai intens, dar și mai scurt ca activitate poate fi alergatul. Iarăși încălțămintea de sport și sticla de apă vor fi accesoriile cele mai recomandate. Depinde unde vă aflați. Ar fi interesant odată la două zile să alergați pe malul plajei, după ritmul, nivelul și plăcerea voastră, căci la urma urmei sunteți în vacanță! O mică alergare de 30 de minute de dimineață, pe malul plajei, în același timpul cu soarele care își face apariția sau în compania unei persoane la fel de motivată ar fi un obiectiv realizabil!

Pentru mai multe informații:
https://ofemeie.com/povestea-basarabiei/

Activitatea numărul 3

Înotul vara este activitatea la modă, fie că doriți să vă răcoriți, fie că vreți să transpirați puțin,. Da transpirăm și în apă doar că nu se vede. Deci, nu uitați să faceți o mică pauză pentru a vă hidrata! Nici o scuză, puteți practica peste tot, în râu, în lac, în piscină, în mare sau în ocean, indiferent unde vă aflați puteți înota, doar să respectați regulile de securitate. În jur de 30 de minute non stop ar fie o activitate minimă pentru o zi lungă de vară, dar și 10 minute de mai multe ori se poate. Pe urmă, vedeți voi ce tehnică de înot practicați, e alegerea și plăcerea voastră!

Pentru mai multe informații:
https://ofemeie.com/vasile-lavric-relaxati-va-si-fiti-sanatosi/

Activitatea numărul 4 

Vă recomand mersul cu bicicleta pentru a vizita cât mai multe locuri, dar și să transpirați cât mai mult, dar nu uitați că mersul cu bicicleta e și relaxant! Puteți închiria o bicicletă pe o zi sau chiar să o luați pe a voastră în vacanță, cel mai important este să vă protejați cu o cască și încă o dată nu uitați sticla de apă pentru a vă hidrata. Un obiectiv de 20 km minimum pentru ieșire ar fi un început bun, dar dacă puteți mai mult, atunci mai mult să fie.

Pentru mai multe informații:
https://ofemeie.com/vasile-lavric-basarabia-cu-masina-de-alergat/

Activitatea numărul 5

Activitățile propuse acolo unde sunteți pot fi de tot felul, de la volei pe plajă sau pe un teren, fotbal pe plajă sau pe iarbă, baschet sau chiar și escaladă pentru cei ce preferă să se odihnească la munți… Indiferent de destinație căutați informația și veți găsi un teren pentru a organiza ceva sau pentru a participa la activitățile organizate de autoritățile locale. Două criterii pentru o activitate bună, să fie vesel și să vă facă să transpirați puțin! La urmă, dar nu în ultimul rând și dansul este o activitate care vă face să vă distrați, dar și să transpirați, fie la o horă sau după muzica unui DJ, dansați cât mai mult și nu uitați să beți apă!

 

Vacanță plăcută tuturor!

Vasile Lavric
Antrenor – UEFA A fotbal
Antrenor Sportiv – Master Antrenament Sportiv
https://www.linkedin.com/in/vasile-lavric-3b6b42b2/