Nu doar în Moldova și România micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei. De exemplu, în Anglia micul dejun este considerat la fel de important ca și restul meselor de peste zi. Mai mult decât atât, populația din această regiune servește un mic dejun mult mai bogat decât în majoritatea țărilor. Iată și ce înseamnă un mic dejun englezesc.
Carne, cârnați și șuncă 
Cele trei alimente fac parte din meniul zilnic pentru micul dejun al majorității populației britanice. Chiar dacă nutriționiștii sunt de părere că ele nu sunt cele mai recomandate alimente pentru micul dejun, englezii sunt mari consumatori ale acestor alimente, aici existând o adevărată tradiție de consumare a acestor produse din carne.
Fasole, ouă și pâine prăjită 
Pentru cei mai mulți dintre noi poate părea cel puțin ciudat să consumăm fasole la micul dejun. Pentru britanici, fasolea servită la masa de dimineață poate fi considerată un aliment specific acestei perioade a zilei. Aceștia s-au adaptat atât de bine cu aceste meniuri încât le-ar fi extrem de greu să renunțe la obiceiurilor lor alimentare. Pe lângă celebra fasole și delicioșii cârnăciori, englezii mai consumă și ouă, pâine prăjită și foarte multe legume.
Toate aceste combinații de alimente oferă o senzație de sațietate organismului. Astfel, cei care doresc să consume un mic dejun alcătuit din aceste preparate culinare vor fi sătui până târziu, spre orele amiezii.
Indiferent că vorbim despre un mic dejun englezesc sau despre un mic dejun de alt fel, acesta trebuie servit la ore fixe în fiecare zi. De asmenea, nu trebuie să eliminăm această masă, din obiceiurile noastre zilnice, doarece este cea mai importantă masă a zilei. Noi suntem de părere că se merită să alegem măcar odată să încercam produsele pe care la mănâncă britanicii.
Să aveți poftă!