Situație fătă precedent în Franța. Patru bărbați, printre care și Alain Robert, cunoscut drept „Omul Păianjen”, s-au cățărat fără echipament pe un turn din Paris. Alain Robert spune că gestul său este unul de protest față de certificatul Covid. Incidentul a avut loc marți, 7 septembrie. Ulterior, francezul a fost arestat de polițiști pentru punerea în pericol a vieții altora. 

Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a fost arestat după o oră de escaladat. Robert s-a urcat pe clădire fără echipament și fără să-și ia măsuri de protecție, însă de această dată a fost acompaniat și de alte trei persoane – trei tineri de 21, 28 și 33 de ani. Cei trei spun că a fost „o onoare” să se alăture „legendei ”Robert în încercarea de a escalada turnul.

Aceasta a fost a 11-a încercare a lui Alain Robert a se cățăra pe Total Coupole, un turn de 187 de metri înălțime.

„Mă cațăr ca formă de protest împotriva certificatului de sănătate, care enervează pe toată lumea. E un atac la libertățile fundamentale. Acest certificat este o rușine”, a spus Robert.

Alain Robert a devenit faimos după ce s-a cățărat „cu mâinile goale” pe sute de zgârie-nori și monumente urbane, fără asigurare sau permisiune.

În Franța, certificatul Covid este obligatoriu pentru a putea avea acces în baruri, restaurante, muzee și alte spații culturale, dar și în mijloacele de transport public pe distanțe lungi. Ofemeie.com amintește că nu este pentru prima dată când francezii protestează împotriva vaccinărilor COVID-19. La sfârșitul lunii iulie, peste 100.000 de oameni din toate regiunile țării au protestat împotriva vaccinării şi a certificatelor COVID. De asemenea, două centre de vaccinare au fost vandalizate. Sondajele au sugerat că există o ezitare răspândită față de vaccinuri în Franța. Un studiu publicat de Ipsos anul trecut arată că doar 40% din oamenii chestionați în Franța intenționau să se vaccineze.

FOTO: dcnews.ro