Începând cu această săptămână, în Germania intră în vigoare regula 3G. Asta înseamnă că accesul în diferite instituții este permis doar celor vaccinaţi complet, celor vindecaţi de Covid sau celor testaţi. Persoanele complet vaccinate și convalescente sunt echivalate cu cele care au efectuat testul cu rezultat negativ. În cazul în care rata de incidență este sub 35, testul și obligația de a furniza dovezi pot fi suspendate.

Accesul către căminele de bătrâni și azilele, spitalele, frizeriile, saloanele de manichiură, saloanele de înfrumusețare și de bronzare, studiourile de masaj, de tatuaje, de fitness, piscinele, cazinourile, cluburile, discotecile, barurile, restaurantele, hotelurile, concertele, evenimentele sportive, cinematografele, teatrul, opera, școlile de șoferi, călătoriile cu avionul va fi posibil doar așa.

Pe de altă parte, accesul la piața săptămânală, centrele de grădinărit, supermarketurile, cabinetele medicale, autobuzele, trenurile, tramvaiele, metroul nu cere regula 3G.

De știut!
Testul rapid antigen nu poate fi mai vechi de 24 de ore, iar cel PCR mai vechi de 48 de ore.
Ce ține de imunizare, se cere:
– Dovada unei vaccinări complete împotriva COVID-19 care a fost finalizată cu cel puțin 14 zile în urmă cu un vaccin aprobat în Uniunea Europeană (certificatul de vaccinare).
– Dovada rezultatului pozitiv al testului pe baza diagnosticului de laborator datând de cel puțin 28 de zile și maximum 6 luni.
– Dacă sunteți vaccinați sau recuperați, puteți folosi certificatul digital de vaccinare care poate fi citit în aplicația CovPass sau în aplicația de avertizare Corona prin intermediul codului QR.
Aplicația CovPass este acceptată pe teritoriul UE și este deosebit de utilă atunci când călătoriți.

Amintim că începând cu 11 octombrie, testele pentru depistarea Covid-19 nu vor mai fi gratuite în Germania. Persoanele nevaccinate vor trebui să își plătească singure testele de acum încolo dacă au nevoie de dovezi. Excepție fac: copiii, adolescenții, femeile însărcinate și adulții care nu pot fi vaccinați din motive medicale.

Sursa info: https://www.zdf.de/nachrichten/heute-sendungen/corona-regeln-massnahmen-video-100.html?fbclid=IwAR0sZf9ngGEDWAbeRzxpyGa3REeJldA8jaBq5vJK8AIjDCpgJEBZAVpO278#xtor=CS5-48