Ce poate fi mai frumos și în același timp mai motivant pentru noi părinții (mai ales pentru cei care fac parte din diasporă), decât să își vadă copiii într-un film documentar de scurt metraj, realizat în inima Parisului.

Motivul are o dublă importanță de vreme ce însăși ideea filmului reprezintă un subiect de maximă importanță „Le droit à la solitude” (Dreptul la solitudine), produs de Lieurac Productions și realizat de Felix Armand.

Filmările au avut loc în februarie 2021, iar premiera filmului s-a realizat pe 23 octombrie în studioul 28 și a scos în prim plan o problemă de importanță majoră și mereu actuală – hărțuirea în instituțiile de învățământ.

În rol central este Gavril Dartevelle, actor cunoscut în Franța, jucător PSG, prezentator TV, membru de onoare al Asociației Bassarabia. Printre ceilalți actori fac parte și alți copii din asociația de fotbal Basarabia: Sorin Jocot, Arthur Rodideal, Camelia Sacacol, Amelie Țâmbalari, Francesca Gandacov. Pe unii dintre ei îi vom avea oaspeți la Gala Ofemeie.com.

Pe această cale, noi părinții, ținem să îi mulțumim lui Vasile Lavric și Alexandrinei Felk, mama lui Gavril Dartevelle, care au făcut posibilă această colaborare, dar și colegei noastre Olimpia Cebotari care s-a implicat personal în organizarea micilor actori. Acest proiect cinematografic minunat este o experiență inedită pentru noi, dar mai ales pentru copiii noștri care au primit o școlarizare pe măsură în domeniu industriei și artei filmului. Cele trei zile de filmări vor rămâne pentru mult timp de acum încolo întipărite în memoria lor. Sperăm și la alte colaborări. Filmul este susținut de Academia de la Versailles și Unesco. 

Platforma Ofemeie.com susține orice proiecte cu implicarea copiilor noștri și va fi deschisă în continuare pentru orice gen de colaborare.