Astăzi vom înrăma într-un mod onorific Pasiunea și Dragostea față de Patrie, Origini și Tradiții. Vom povesti despre istoria frumoasă a Stelei Moldovanu.

Universul la un moment dat, a decis trimiterea Ei, ca simbol al luminii în Codrii Moldovei, la Boldureşti, Nisporeni, unde își va petrece cu multă pasiune copilăria, unde se va îndrăgosti de tradițiile strămoșilor, fiind ghidată feeric de bunica sa Liubovi Danilă, care-i va transmite dragostea pentru broderie și IE. Contemplată de Codrii Moldovei prin dragostea față de firul de iarbă și florile de câmp, decide conștient și sigur, că nu-și va părăsi niciodată țara, ci din contra cu toată pasiunea față de valorile ei, o va promova la cel mai înalt nivel.
Oricât de departe n-ar merge, oricât de multe case frumoase și moderne n-ar vizita, la urmă va dori să se odihnească pe o Prispă, purtând cu mândrie, cea mai frumoasă IE, cusută cu suflet de propriile mâini.

Acest vis, care astăzi a devenit o realitate, începe să ia contur, culoare și expresivitate, cum iubia să remarce în tablourile sale, Henry Matisse, în urma căsătoriei cu Sergiu Moldovanu și apariția primului copil în anul 2004, astfel ia naștere Salonul de Rame Moldeco, o afacere născută din pasiunea ei, pentru broderie. Totul a început din simpla necesitate de-aşi înrăma propriile broderii, apoi au solicitat prietenii, rudele. După care a crescut într-o companie specializată la înrămările profesioniste pentru lucrări de artă.
Desigur pasiunea Stelei nu s-a oprit aici, ci s-a transformat într-un orizont infinit de promovare și dezvoltare a valorilor tradiționale, astfel salonul Moldeco devine gazda națională a tuturor artizanilor, artiștilor și oamenilor de artă și cultură.

Stela Moldovanu le-a dat posibilitatea să-și înrămeze frumos, la propriu și la figurat valoarea, iar fiecarui cetățean în parte, posibilitatea să se regăsească într-un mod original, printre rădăcinile trecutului, având posibilitatea de fiecare dată, să-și ofere cu mare drag un cadou autentic.
Pasiunea nu s-a oprit nici aici, ci a continuat cu crearea în 2017 a comunității MaiestrIA, care va promova valorile și semnele IEI.


Această pasiune i-a deschis noi orizonturi, cu care să poată contribui la promovarea țării și valorilor sale, astfel se naște puțin mai târziu, după un an bun de cercetări și muncă, cartea: „MaiestrIA povestea cusută a IEI”, ar trebui să scriem 448 de articole despre Stela Moldovanu, dacă am reda cele 448 de pagini pline de semne și simboluri, doar IA are 22 de semne cusute, care simbolizează fiecare în parte originile și tradițiile străvechi.
Semnul preferat al Stelei este femeia cu mâinile în șolduri, care simbolizează feminitatea, seducția, încrederea unei femei în forțele proprii, femeia ca mamă născatoare de copii, cărora le transmite tradițiile prin educație. Tot în această carte vom descoperi IA în diferite ipostaze, despre cum promova IEA Regina Elizabeta a României, despre secretul tabloului „La blouse roumaine ” de Henry Matisse.

Și dacă am vorbi despre ceva recent, am spune cu mare onoare despre Expoziția Inedită de II tradiționale, create de membrele MaiestrIA, inaugurată în Senatul Spaniei, cu ajutorul Ambasadei RM din Spania, cu genericul „Femeia și Cultura”, nu știu dacă, data de lansare 22/03/2021 are vreo legătură cu cele 22 de semne cusute ale IEI, dar cu siguranță a fost pentru prima dată, ocazia de-a promova autencitatea și valoarea cămășii cu Altiță la nivel internațional.
Mereu își propune scopuri noi, tot mai ambițioase și mai motivaționale, greutățile n-o sperie, ci doar știe foarte bine să învețe de la lecțiile pe care, le primește de la provocările vieții, deja s-a convins, că experiența pe care ți-o oferă un eșec nu se compară cu nimic altceva.


Deși nu prea are timp personal, doar, dacă și-l oferă singură, crede că totuși momentul de pauză, este important pentru sănătate, fiind ca parte din procesul vieții.
Mesajul Stelei Moldovanu către toate femeile ar fi: „Urmați-vă pasiunile, ieșiți din tipare, bucurați-vă de fiecare eșec și provocare, doar astfel putem crește și evolua!”

Întrebări de la Marcel Proust :
Într-un singur cuvânt, ce este pentru tine femeia?
-Un râu curgător.

Calitatea pe care o admiri la oameni?
-Autencitatea.

Care a fost cea mai mare pierdere sau nerealizarea a ta?
-Sunt o norocoasă, tot ce mi-am pus în gând, am reușit să obțin.

Culoarea și floarea preferată?
-Azuriu și florile de câmp.

Dragă Stela Moldovanu, îți suntem profund recunoscători pentru aportul adus la promovarea Tradițiilor și Culturii Nationale , îți dorim ca izvorul frumosului și a pasiunilor, să curgă mereu spre noi Orizonturi.
Femeia este Universul!
Femeia este Pasiune, iar din pasiunea unei femei, izvorăște Viața Eternă.

Cu Toată Considerația
⚜ „O femeie din Paris „⚜
Editor text: Olimpia Cebotari