Bătrânețe! Singurătate! Lacrimi! Sărăcie! Condiții inumane de trai pentru o viață decentă la apusul ei… Și voi trăiți același sentimente ori de câte ori vedeți poze cu bătrânii noștri în mediul online? Noi, membri ai diasporei, oameni de afaceri, voluntarii AOHelp, oameni simpli etc., de fiecare dată suntem invadați de un amalgam de sentimente contradictorii, noi cei care azi suntem încă tineri și în floarea vieții, puternici, capabili să răsturnăm munții din loc. Încă mai suntem…

 

 

De aceea, în amintirea sărbătorilor pascale petrecute acasă, în amintirea acelor ani când noi eram mici, iar ei erau încă tineri (precum suntem noi azi) ne dorim să reducem din povara anilor bunicilor noștri.

Pornind de la această idee, la începutul lunii am lansat o campanie de solidaritate pentru ei. Pe parcursul întregii perioade am avut parte de emoții, de acel sentiment de unitate la gândul că facem ceva deosebit pentru bătrânii noștri. Singuri. Rămași acasă. Sărăci. Uitați.

Deși târgul de caritate 2022 a luat sfîrșit, ne-a luat ceva timp să totalizăm munca noastră comună. Este vorba de mobilizarea diasporei, care a fost una maximă și desigur de susținerea partenerilor noștri, exemplară ca de obicei, și fără care nu am fi reușit atâtea.

Acest articol nu e doar despre totalizare, ci și de mulțumire artizanilor noștri, datorită cărora s-au făcut vânzări de circa 5560€. Mulțumiri aparte pentru oamenii de afaceri din COAB Franța care au adunat 1000€. Totalul lor constituie 6860 euro. Din acești bani au fost procurate produse alimentare și cozonaci pentru bunicii noștri din Moldova și au fost distribuie începând cu data de 23 Aprilie de către membrii și voluntarii AO „Help”!

Numărul de organizatori ai acestui târg crește de la un an la altul fapt ce ne bucură enorm. Și chiar dacă cifra este una destul de impunătoare, îmi doresc să îi menționez pe toți, fără frica de a vă plictisi.


Elena Calugareanu și brandul Bakery Café este mereu prezentă la evenimentele noastre. Nu a lipsit nici de data asta, cu bunătățile ei.

Grupul de inițiativă al oamenilor de afaceri moldoveni la Paris COAB Franța ni s-a alăturat și le-am simțit aportul, fapt pentru care le mulțumim.

A fost o mare onoare pentru noi faptul că Ambasada Republicii Moldova în Franţa / Ambassade de Moldavie en France a fost parte a acestui proiect. Să avem o susținere la acest nivel înseamnă că suntem vizibil nu doar la nivel local, ci la o scară mult mai mare.

Sergiu Boeșu și al său Restaurant Moldave Chez Omenashou, atât de cunoscut diasporei noastre din Franța, nici de data asta nu ne-a ocolit, fapt pentru care-i mulțumim.


Urmează un șir lung de nume, precum Inga Sprincean, Natalia Seremet, Inna Boldes, Liuda Arnãutu, Olga Drotiev, Viorel și Cătălina Lupu, Gabriela Ilieș Petrovici, Ana Girbu Lentitcaia, Ana Croitoru, Violeta Moglan, @Elena Lena, Katiusha Kostash (pentru decorul tău minunat), Tatiana Prepeleac, Victoria Ursan, Larra Mtn, Mihaela Rusu, Nadyusha Sefer, Faire Personnalisé, Anna Lascu, Dina Spac-Gherasim, Elena Cumurciuc, Bivol Ecaterina, Catalina Ionel, Lina Donțu și Valeriu Burac (pentru fotografiile voastre), Dima Znacovan ( pentru boxe și muzică), Michel Marchall (pentru video).

Un mulțumesc aparte voluntarilor pentru răbdare și devotament, artizanilor pentru profesionalism și calitate, gazdei și echipei ei pentru primire și generozitate, conaționalilor pentru susținere și prezență, organizatorilor pentru dedicație și implicare, vouă cei care citiți aceste rânduri pentru gândurile voastre bune trimise în Univers.

Pace în suflete și în lume.


Cu drag, Viorica Țâmbalari.