Claudia Motea este o personalitate marcantă , este actor, regizor, dramaturg, poet, scenarist și producător. Are dublă cetățenie, română și canadiană. Este Director Relații Publice la UARF- Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România, Președinte la UAP – Uniunea Artiștilor Plastici, Departamentului Artele Spectacolului și Director Artistic la Teatrul NOSTRUM, teatru afiliat la Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – UZPR și Uniunea Artiștilor Plastici din România- UAP.


A absolvit Facultatea de ARTE, București, România, Masterantă în Dramaturgie Cinematografică, Stratford Career Institute- Montreal, Canada, Cursuri post-universitare – University of Ontario, Canada.
Între 1995-1997 a jucat în celebrul spectacol Danaidele, regizat de renumitul regizor Silviu Purcărete, având reprezentări în multe țări europene, precum și în SUA, la New York, pe Broadway. A realizat spectacolul-film Iubește-mă… America!, unde a scris scenariul și joacă opt roluri în tot atâtea ipostaze diferite, în regia lui Alecu Croitoru. A scris și produs mai multe filme de scurt metraj printre care și Kandy-Ciocolată de lux cu gust de femeie, unde a realizat scenariul, împreună cu Mariana Pachis, și joacă rolul principal, alături de Adrian Enache. Este directorul artistic al trupei Teatrul Nostrum, unde a realizat spectacolele Seniorii în direct, Din bătaia inimii lui Eminescu , Iubirile lui Brâncuși și De-a Baba Oarba prin Iubire.
Ziua Națională a lui Constantin Brâncuși a fost sărbătorită prin piesa „Brâncuși, DRAGOSTEA MEA” și prin fascinanta expoziție de artă cu cele 9 portrete personaje de femei celebre( artist Vali Ciobanu) și portretul lui Brâncuși (artist Dumitru Murahovschi) create de Centrul Unesco Mihai Eminescu  în cinstirea artistului la Teatrul Dramaturgilor Români.
În scenă Claudia Motea ca dramaturg și protagonistă a celor 9 personaje, vocea lui Brâncuși aparține marelui actor Marius Bodochi, muzica live însuflețita la pian de Smaranda Vasile și la vioară de Ruxandra Cuptor, iar autograful regizoral este semnat Beatrice Rancea. Subsemnata Beatrice Lianda Dinu, am fost implicată în realizarea costumelor dar și a rochiilor realizate pentru Violonista Ruxandra Cuptor  și pianista Smaranda Vasile , care au fost perfecte pentru lejeritatea și eleganța de care aveau nevoie artistele pentru piesa de teatru,, Brâncuși, dragostea mea „.
Actrița reușește să personalizeze 9 roluri ale celor 9 femei din viața lui Brâncuși, diferite prin esență și temperament, Claudia Motea reușește să impresioneze prin cele 9 roluri de excepție. Fiecare rol, altă ținută reușind să ne introducă în viața sculptorului Constantin Brâncuși.
Rolurile intercalate cu imagini din viața artistului, accentuate de muzica sonoră creează un ansamblu de trăiri și momente de o realitate covârșitoare.
Claudia Motea este dedicată cu pasiune și reușește de fiecare data să ne surprindă plăcut.
Regizoarea Beatrice Rancea, vine cu bancheta ei magică completând peisajul piesei și al detaliilor artistice, cu o valoare monumentală până la cele mai mici detalii.
Așadar pe 19 și 20 februarie a avut loc premiera piesei, însă pentru cei dornici de teatru sigur piesa va fi rejucată!
Beatrice Lianda Dinu