Vine vara. Soarele nostru cel drag a sosit puțin mai devreme să ne servească cu vitamina D printre altele!


Afară e deja foarte frumos, ieșim îmbrăcați lejer, fie la muncă, fie la plimbare și desigur fără să uităm sticla de apă pentru a ne hidrata.

După ceva timp de relaxare, așa mai mult prin casă, la călduț, a venit faimoasa perioadă de a se pregăti pentru vacanța de vară, pentru a defila pe margina piscinei sau pe nisipul plajei!
Deci e timpul să constatăm, mai încap pantalonii scurți?
Care este volumul membrilor inferioare?
Unde sau stocat rezervele de lipide pe care corpul le-a prevăzut pentru o iarnă mai călduroasă?
Va trebui de făcut ceva pentru a pierde din coapse?
Dacă trebuie, haideți să vedem împreună cum putem face?

În primul rând ar fi interesant să ne amintim puțină anatomie, să vedem care sunt mușchii împrejurul coapsei. Nu vă speriați, nu suntem aici la o adevărată lecție! În față, sau în termeni anatomici, în partea anterioară avem mușchi cvdriceps, prin părți avem mușchii adductori și abductori, iar în spate sau în partea posterioară avem grupul muscular numit ischiogambierii.

În al doilea rând ar fi bine să găsim o soluție miracol pentru a avea coapse mai fine, cu mai puțină masa grasă! Pentru acest lucru, în mod evident miracole peste noapte nu vor fi, iar soluția cea mai bună va fi un antrenament bun de sport, unul în care să se utilizeze bine toate grupurile musculare citate mai devreme.

Ca fiecare antrenament, începem cu încălzirea, această parte este indispensabilă pentru a pregăti corpul și mintea pentru a face un efort intens dar cel mai important pentru a evita accidentările musculare. În cazul nostru, pentru solicita mușchii membrelor inferioare putem să alergăm 10 minute la o viteză între 8-9 km/h.

Pentru cei mai pregătiți fizic se poate și mai repede, dar ideea e de a începe încetișor. După care, pentru a solicita toți mușchii coapselor facem 2 exerciții.

Primul este faimosul exercițiu de genoflexiuni (squat), foarte complet, dar și care necesită o atenție particulară la poziția spatelui, atenție sa-l țineți drept, să fixați privirea pe un punct în față după care coborâm încetișor până la nivelul genunchilor și ne ridicăm încetișor în poziție dreaptă.

A doilea este de a menține poziția de scaun cu spatele pe un perete. Bazinul trebuie să rămână la nivelul genunchilor, menținem poziția fără să mișcăm, mâinele de-a lungul corpului.
După care putem să alergăm 8 minute pentru a termina antrenamentul.

Să recapitulăm:
1. Încălzirea: alergăm încetișor 10 minute.
2. Exercițiu 1: genoflexiuni 8×15 repetiții după care se face 45 secunde de pauză.
3. Exercițiu 2: Scaunul 8×30 de secunde cu 45 secunde de pauză.
4. Revenire la calm: alergam încetișor 8 minute.

Concluzie, fericirea nu constă în coapse, fine dar dacă asta vă doriți, a fost o plăcere să va indic direcția pe care trebuie s-o luați!

De către Lavric Vasile Antrenor UEFA A de fotbal și antrenor personal.

https://www.facebook.com/asso.bassarabia
https://www.facebook.com/Lavricus
Cu drag, special pentru revista „O femeie din Paris”