În premieră pentru Republica Moldova, Ministerul de Interne va fi condus de către o femeie. Este vorba despre Ana Revenco, actual consilier al preşedintelui Maia Sandu, candidat desemnat pentru funcţia de ministru de Interne în Guvernul Nataliei Gavriliţa, care a fost învestită în funcţie vineri, 6 august.

Prima femeie-ministră a afacerilor interne a devenit Ana Revenco , este co-fondatoarea Centrului Internațional „La Strada Moldova”. Ana Revenco a activat în calitate de directoare executivă a Centrului Internaţional „La Strada” Moldova. În perioada 2012-2015, a fost şefa Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului General de Poliţie al MAI, iar în 2013–2015, a fost responsabilă din partea IGP pentru organizarea implementării planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană.Ea este licenţiată în relaţii economice internaţionale, deţine un masterat în administrarea organizaţiilor non-profit şi este parte a grupului de experţi al Consiliului Europei pentru monitorizarea implementării Convenţiei Europene împotriva traficului de persoane.

Ana Revenco (44 de ani) este consiliera preşedintelui Republicii Moldova în domeniul apărării şi securităţii naţionale şi Secretar al Consiliului Suprem de Securitate. A fost decorată cu distincţia „Meritul Civic” de preşedintele Nicolae Timofti.

Citeste mai mult: adev.ro/qx9o0s

Ne bucurăm că în istoria Republicii Moldova s-a produs acest eveniment important.
 Îi dorim, dnei ministre, Ana Revenco, succese, realizări mărețe și multă perseverență în ceea ce face!
______________________________________________________________
Ana Revenco a activat în calitate de directoare executivă a Centrului Internaţional „La Strada” Moldova. În perioada 2012-2015, a fost şefa Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului General de Poliţie al MAI, iar în 2013–2015, a fost responsabilă din partea IGP pentru organizarea implementării planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană.
Ea este licenţiată în relaţii economice internaţionale, deţine un masterat în administrarea organizaţiilor non-profit şi este parte a grupului de experţi al Consiliului Europei pentru monitorizarea implementării Convenţiei Europene împotriva traficului de persoane.