Republica Moldova a mai făcut un pas important în domeniul egalității de gen prin desemnarea unei prim-ministre. Totodată, în Guvern au fost votate alte trei femei, printre care și prima femeie în fruntea Ministerului Afacerilor Interne. Iar Irina Vlah, Guvernatoarea UTA Găgăuzia a fost reconfirmată în funcție.


🔵Acest moment servește drept exemplu pentru toate fetele și femeile care tind să ajungă în poziții de conducere și demonstrează importanța diversificării vocilor care reprezintă interesele atât a bărbaților, cât și a femeilor scrie UN Women.

Aducem aminte că Prim-ministrul Natalia Gavrilița și noul Cabinet de miniștri au primit votul de învestitură din partea Legislativului și au depus jurământul în fața președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Natalia Gavrilița a subliniat că întreaga echipă guvernamentală va munci cu dedicație pentru a realiza Programul de guvernare în interesul cetățenilor Republicii Moldova: „Noi suntem o echipă de profesioniști integri și hotărâți să implementăm în realitate viziunea de transformare a țării. Vom munci cu abnegație și fermitate ca să curățăm instituțiile statului de hoți și corupți, să le facem să lucreze în interesul cetățenilor și să apere interesul public”.