Turismul în Moldova este în ascensiune și este mai degrabă unul de nișă care se adresează turiștilor în căutare de locuri pitorești, autentice și peisaje naturale uimitoare.
1. Cramele Cricova și Mileștii Mici
Republica Moldova este o ţară viti-vinicolă, plasându-se în topul celor mai importante state viti-vinicole ale lumii. Moldova este cunoscută prin renumitele şi unicele oraşe subterane, cum ar fi Cricova, situat la 11 kilometri de Chişinău și Mileştiii Mici, la aproximativ 30 km sud de Chișinău.În timp ce Cricova reprezintă cel mai mare complex subteran, cunoscut în întreaga lume pentru labirinturile sale imense, cu galerii cu o lungime totală de 120 de kilometri, Beciurile subterane Mileștii Mici dețin cea mai mare colecție de vinuri din lume (peste 1.5 milioane sticle de colecție) și au intrat în Cartea Recordurilor Guiness în anul 2005. Un astfel de tur va fi o experiență de neuitat pentru orice turist, dar mai ales pentru iubitorii de vin.2. Rezervaţia cultural-naturală Orheiul Vechi
În limitele Peisajului Orheiul Vechi sunt documentate 20 de situri arheologice, două dintre care sunt ansambluri de proporţii deosebit de mari denumite în mod tradițional de către populația locală: Peștera și Butuceni.Rezervația cultural-naturală și peisagistică este pe lista de candidați pentru a fi inclusă în patrimoniul UNESCOSe află în partea de est a Republicii Moldova, la doar 60 km de capitală, în defileul stâncos al râului Răut, într-un loc de importanţă strategică, aproape de vărsare în fluviul Nistru.Complexul Orheiul Vechi constituie un sistem alcătuit din elemente culturale și naturale, unde sunt prezente vestigii arheologice din toate epocile cunoscute pe teritoriul Republicii Moldova și circa 200 complexe rupestre creştine.
3. Mănăstirea Țîpova
La Țîpova, pe malul stâncos al Nistrului (cca. 100 km nord de Chișinău) se găsește cea mai mare mănăstire rupestră ortodoxă din Moldova, considerată și una dintre cele mai mari din Europa.
Mănăstirea rupestră „Ţipova” e perfect armonizată cu natura din jur, săpată în rocile calcaroase.
Există mai multe legende legate de acest loc, și o amintim pe cea conform căreia „anume aici Ştefan cel Mare s-a cununat cu soţia sa Voichiţa” şi alta care „spune, cum că aici, în această mănăstire, şi-a sfârşit viaţa poetul mitologic grec Orfeu”.
Turiștii sosiți aici mai pot vizita un defileu impresionant din cadrul rezervației peisagistice „Tipova”, un traseu în exclusivitate pietonal
Călătorie frumoasă în descoperirea Moldovei
Cu drag- O FEMEIE DIN PARIS
Care este Reactia Ta?
Ador
1
LIKE
0
Nu îmi place
0
Woow
0