Astăzi, 24 august, în inima orașului Dublin, într-unul din cele mai emblematice locuri de pe malul râului Liffey – în preajma podului Ha’penny – au fost arborate pentru o săptămână șase drapele ale Republicii Moldova!

Acțiunea are loc în contextul celebrării celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea independenței țării noastre și aniversării a 20 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice excelente dintre Republica Moldova și Irlanda.

De asemenea, prin acest gest este adus un omagiu celei mai numeroase comunități de cetățeni moldoveni din Irlanda, care locuiesc în Dublin și suburbiile lui și care sunt angajați în diferite sectoare ale economiei irlandeze.

Ambasada aduce sincere mulțumiri Lordului Primar al orașului Dublin, doamnei Alison Gilliland, pentru suportul acordat în organizarea acestei acțiuni.

Inițiativa a fost lansată de Ambasada din Irlanda și susținută de primarii orașelor Dublin, Cork, Limerick și Blanchardstown, unde locuiesc permanent sau temporar cetățeni ai Republicii Moldova, care sunt o punte trainică de legătură între cele două țări.

Sursa info: https://www.facebook.com/search/top/?q=ambasada%20moldovei%20din%20Irlanda