Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE) explică numărul serviciilor consulare prestate în prima jumătate a anului 2021.

În prima jumătate a anului, în străinătate prin intermediul ambasadelor și consulatelor Republicii Moldova au fost perfectate 67 623 de acțiuni consulare. În acest context, în ultimii ani se atestă o creștere constantă a numărului de solicitări procesate de către rețeaua consulară externă a Republicii Moldova, care s-a confruntat cu o multiplicare și o diversificare a solicitărilor de servicii, asistență și protecție consulară furnizată cetățenilor Republicii Moldova.

Cele mai solicitate 10 misiuni diplomatice după numărul de acțiuni consulare prestate au fost la:
🇮🇹Padova (Italia) 10294
🇷🇺Moscova (Federația Rusă) 8702
🇮🇹Milano (Italia) 8353
🇮🇹Roma (Italia) 4471
🇫🇷Paris (Franța) 4005
🇩🇪Frankfurt pe Main (Germania) 3481
🇷🇴 Bucureşti (România) 3440
🇵🇹 Lisabona (Portugalia) 2257
🇬🇧 Londra (Marea Britanie) 2027
🇩🇪 Berlin (Germania) 1976

Astfel, în vederea diminuării rândurilor virtuale de așteptare la programările din cele mai solicitate destinații, ministerul de externe examinează modalități de suplinire cu personal consular adițional, precum și reorganizarea rețelei consulare pentru a corespunde necesităților funcționale.
În aceeași perioadă, moldovenii au apelat la ambasade pentru perfectarea a peste 16 mii de pașapoarte, peste 5 mii de buletine de identitate și peste 8 mii de titluri de călătorie. De asemenea, prin intermediul rețelei consulare au fost emise peste 3 500 de acte de stare civilă și peste 15 mii de acțiuni notariale.

Lista cu paginile web și Facebook a tuturor ambasadelor poate fi accesată aici: bit.ly/36ivlGH.

Detalii în comunicatul de presă al ministerului: https://bit.ly/3kR91N5

Dragi femei, dar voi de câte ori ați apelat la serviciile consulare ale ambasadelor din țările în care v-ați stabilit?

Sursa info: https://www.facebook.com/mfa.gov.md

Cu drag, pentru revista online „O femeie din Paris”