Palatul Versailles s-a deschis și pentru cei care vor să petreacă o noapte sau mai multe în clădirea istorică a Franței, situată la 30 de kilometri de Paris. Hotelul din Palatul construit în secolul al XVII-lea, sub conducerea lui Ludovic al XIV-lea, s-a deschis pe 1 iunie.


Hotelul Airelles Château de Versailles, Le Grand Contrôle ocupă trei clădiri istorice din palatul cunoscut drept reședința roială din care Regele Ludovic al XVI-lea și Regina Maria Antoaneta au fost expulzați în 1789, în timpul Revoluției Franceze.

Clădirile care alcătuiesc Le Grand Contrôle datează din 1681 și au vedere spre Orangerie, unde se află grădinile de citrice. Cele 14 camere ale hotelului sunt denumite după numele unor vizitatori renumiți precum Madame de Staël și ministrul de Finanțe Jacques Necker.

Interioarele sunt decorate pe gustul familiilor regale europene din secolul al XVIII-lea, având un decor destul de încărcat față de cel cu care sunt obișnuiți oamenii din prezent. Astfel, în camerele restaurate pereții sunt decorați cu tapet, mobila datează din anumite perioade, se regăsesc antichități și opere de artă, precum și candelabre.

La restaurantul hotelului se servește mâncare franceză clasică sub coordonarea chef-ului foarte cunoscut Alain Ducasse, iar la spa se regăsesc tratamente realizate de profesioniștii suedezi din Valmont.

Oaspeții se pot bucura de mai mult decât camera în care sunt cazați. În fiecare zi, oaspeții pot face un tur privat în locuirile care în timpul programului sunt pline de turiști, inclusiv în Camera Oglinzilor, dormitoarele regale, dar nu numai.

De asemenea, oaspeții se pot folosi de bărci sau mașini de golf pentru a explora grădinile spectaculoase.

Prețurile pentru o noapte într-o cameră din hotelul deschis în Palatul Versailles pornesc de la 1.700 de euro.

 

Sursa info: gandul.ro