Platforma ofemeie.com (cu peste 12.000 de membri) are ca prioritate în 2022, să formeze rețele de conexiune între femeile din Diaspora Europeană. ,,La moment au fost selectate 7 țări cu cel mai mare număr de conaționali în teritoriu ( Franța, Italia, Austria, Spania, Portugalia, Germania și Marea Britanie) dar vom dăm spațiu și pentru alte inițiative. 


Conexiunea este cea mai importantă nevoie umană.
Deosebirile dintre modul nostru de a fi și de a gândi se vor transforma într-o conexiunea în care călătoriile noastre de viață ne vor ajuta reciproc.


Descrisă in mod obișnuit conexiunea este ,,de a fi pe aceeași lungime de undă „, de a experimenta și sincroniza calitatea gândurilor noastre, dând spațiu la:
⚜️empatie și compasiune
⚜️recunoștință și onestitate
⚜️respect și bunăvoință…
Vom construi o experiență comună, prin care vom deveni deschise și disponibile la schimbare, sigure și cu încredere în sine…
Când educi o Femeie – educi o generație întreagă, o genealogie expresivă și complexă.
Am ales un grup de lideri, Femei frumoase la chip și suflet, cu care ne vom strădui să transformăm acest Proiect în Realitate.


Am onoarea de a le prezenta:
TITI ZEMBA, FRANȚA …sufletul Diasporei
Ina Bernic, FRANȚA …puternică și empatică
LUDMILA SIRBU, AUSTRIA…expert în politici de integrare
IRINA LEONTIEV, SPANIA…manager de proiecte
CRISTINA RATA, GERMANIA… Nutriționistă
LARISA CIBOTARU-OLARESCU, ITALIA… tradiții și frumos
MARIANA PLAMADEALA, UK… Fondatoare asociația R.U.D.A, Coordonator Scoala Românească Nicolae Iorga Birmingham; Inginer Sisteme Calitate; Mentor pentru tineri și femei.
EUGENIA SAVA, ITALIA… exemplu de transformare
RODICA GHERASIM, PORTUGALIA…origine și dor
LIUDA ARNAUTU, FRANȚA…simbol de ambiție și curaj
LILIA OLOG- COORDONATOR DE RETELE DIASPORALE PENTRU OFEMEIE.COM

LILIA OLOG; ,,Pentru mulți acasă – Diaspora este doar electorat și sursă de venit , fără a se ține cont de valorile și prioritățile noastre. Noi am format o echipă expertă în Diasporă care a reușit să pună în evidență cele mai stringente aspecte : de la problemele de integrare a copiilor noștri la depresia femeilor care îngrijesc bătrâni cu patologii grave. De la violența în familie la incapacitatea de a se confrunta cu realitatea … Mai mult ca atît. Multe femei, familii se reîntorc acasă din motiv de vârstă , sănătate, reunirea cu familia de origine și după 20 de ani în Occident se întorc într-o Moldova necunoscută, străină. Nu știu cum să se regăsească și să înceapă o viață cu demnitate. Scopul nostru e să aplicăm seminare de sensibilizare și informare in Diasporă; Paralel să cerem ajutor de la BRD , guvern in crearea unui Centru Național de Integrare pentru cei care revin acasă:

prin cursuri de perfectionare profesională și asistență socială, legală, psihologică; pentru a facilita reintegrarea lor.
E un proiect enorm, vom merge cu pași mici, dar insistenți și fără susținerea fiecăreia din voi va fi mult mai anevoios.”


Vă așteptăm cu idei, pareri, propuneri, ca să înțelegem unde și care probleme sunt mai urgente. Dacă doriți să vă propuneți ca Ambasador sau Voluntari și în alte țări din EUROPA noi vă vom fi recunoscători.
Dragi femei. Suntem o forță a naturii. Suntem cea mai frumoasă creație din Univers. Merităm demnitate si respect. Dați să ne unim in solidarietate și să punem accent pe noi și pe prioritățile noastre.”
SĂ NE DORIM SUCCES și să ne pornim de la ideea că ,,FEMEIA este începutul tuturor lucrurilor frumoase, este Prima minune a Lumii și Ultima speranță de pe acest Pământ.”
Dragă mea, daca inca nu esti membra te invit cu drag în familia noastră 🤎
Prin completarea acestui acord, vei primi confirmare de aderare la organizatia HELP EUROPE ce a fost inregistrata in Franta.
Organizatia cuprinde toate activitatile platformei ofemeie.com si are drept ca obietive
⚜️încetarea violenței împotriva femeilor;
⚜️combaterea stereotipurilor de gen;
⚜️asigurarea unei participări egale a femeilor și a bărbaților în diferite sectoare ale economiei;
⚜️eliminarea diferenței de remunerare între femei și bărbați;
⚜️eliminarea discrepanțelor de gen în ceea ce privește asumarea responsabilităților familiale și atingerea echilibrului de gen în procesul decizional și în politică.
⚜️asistenta pentru familiile, care suferă în urma despărțirilor din cauza emigrației.
⚜️sensibilizarea și implicarea diasporei în diferite proiecte sociale și educative pentru sporirea nivelului de trai în Moldova, dar și dezvoltarea spiritului civic.
Toate fiind, Drepturi fundamentale ale omului.