Boxe în instituțiile de învățământ în care să fie incluse soluții pentru igiena personală a femeilor în perioada menstruației și lenjerie intimă nouă pentru schimb în caz de necesitate. Este ideea unui grup de tinere din Republica Moldova, care își doresc să implementeze proiectul RED BOX MD în școlile din țară, proiect ce-ar veni să ajute elevele în perioada menstruației.


Organizația pe care am fondat-o acum 3 ani- AO „Help” împreună cu Diaspora a susținut și susține această inițiativă pe parcursul anului 2021.
Am decis să susțin acest proiect, fiindcă cunosc problema igienei în instituțiile de învățământ din toată Moldova.
Succesul acestei Campanii se datorează donatorilor, care au susținut acest proiect, astfel am reușit să donăm 6 boxe cu toate cele necesare din total 8 donate în diferite instituții de învățământ.
Aduc mulțumiri companiei Tirex Petrol, pentru motorina oferită.
Companiei de transport Concept Tur și Dnlui Oleg Gudumac pentru transportarea boxelor la Chișinău.
În mod special îi mulțumim Zinaida Popa pentru că a fost de acord să ne acompanieze cu suport informațional, ca specialist in psihologie, or educația fetelor privitor la igiena intimă este primul pas spre prevenirea bolilor oncologice, care atacă tot mai des tinerile generații, nemaivorbind de scăderea considerabilă a reproducerii și alte probleme de genul dat, despre care am putea vorbi la infinit. Aducem multumiri Doinei Cetuleac pentru coordonarea acestui proiect minunat.
Sperăm că acest proiect Red Box să aibă rezonanță națională, astfel încât autoritățile de stat să aprobe printr-un proiect de lege aplicarea lui conform tuturor standardelor europene.
Fiecare femeie din RM merită un viitor mai sigur, mai frumos, mai sănătos !!!PS : VĂ ÎNDEMN CU TOATĂ ÎNCREDEREA, SĂ SPRIJINIM ACEST PROIECT COMUN DE O IMPORTANȚĂ MAJORĂ PRIN SEMNAREA PETIȚIEI
Cu Toată Recunoștința
Fondatoarea
AO Help Moldova
Viorica Țîmbalari și toată echipa