Acum Citești:
UE acordă Republicii Moldova circa 745 de milioane de lei, ajutor nerambursabil
LA MULȚI ANI, CHIȘINĂU! În fiecare zi e ziua ta!
Octombrie Roz la Paris
ARTVENT este alături de noi la Gala Ofemeie 2021
Bucătăria delicioasă a Anei – Roșii provonsale

UE acordă Republicii Moldova circa 745 de milioane de lei, ajutor nerambursabil

Uniunea Europeană acordă Republicii Moldova circa 745 de milioane de lei, ajutor nerambursabil. Despre acest lucru a anunțat cu puțin timp în urmă președintele Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.
„Salut decizia Uniunii Europene de a acorda Republicii Moldova circa 745 de milioane de lei, ajutor nerambursabil. Suma este parte a Planului de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro, susținere din partea UE pentru următorii trei ani.
Sprijinul UE vine după o lungă perioadă de îngheț a asistenței europene, cauzat de fostele guvernări. Așa cum am promis în campania electorală, am reușit să relansăm dialogul politic cu Uniunea Europeană și să reluăm asistența financiară. Republica Moldova recâștigă, pas cu pas, încrederea partenerilor strategici. Acest sprijin european este și un semnal de încurajare pentru noua echipă guvernamentală în angajamentul ei de a curăța instituțiile, a combate corupția și a lansa programe de dezvoltare a țării. Banii oferiți acum de UE vor merge în bugetul de stat, pentru cele mai urgente necesități, inclusiv pentru combaterea Covid-19 și susținerea economică a întreprinderilor afectate de pandemie. Este un ajutor substanțial și suntem recunoscători pentru el”, a scris pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

Banii vor merge în bugetul de stat, pentru cele mai urgente necesități, inclusiv pentru combaterea Covid-19 și susținerea economică a întreprinderilor afectate de pandemie. Comisia Europeană a aprobat în această săptămână eliberarea sumei de 36 milioane euro pentru Republica Moldova.

 

Care este Reactia Ta?
Ador
0
LIKE
0
Nu îmi place
0
Woow
0
Vezi Comentarii (0)

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.