Zona de confort este o stare psihologică care face o persoană să se simte confortabil. În această zonă, ea poate menține controlul în timp ce se confruntă cu un nivel de stres și de anxietate scăzute.

Zona de confort este confortabilă doar pentru că este familiară… dar dacă este familiară nu înseamnă neapărat că e și agreabilă.

În plus, ne îndepărtează de visele noastre, făcându-le de neatins.
Ne transformă dorințele în iluzii imposibil de realizat.

Noi evităm să ieșim pentru că creierului îi place zona de confort Însă să știți că, creierul este părtinitor și, de multe ori, el preferă mai degrabă disconfort decât incertitudine. Creierul nu vrea să-și asume riscuri, să nu descopere nimic nou pentru că crede că ar putea să-l pună în pericol.

Însă, dacă stai în zonele pe care le știi deja, viața ta poate fi foarte monotonă și să aibă foarte puțin sens.

Pune-ți întrebarea:
– De ce ai stagnat în zona ta de confort?
– De ce trebuie să ieși?
– Îndrăznește să o lași să evolueze!!!

Dacă, pe de altă parte, visezi să crești, să evoluezi, să explorezi lumea pentru a dezvolta noi abilități, va trebui să mergi în căutarea acestor chei și să deschizi toate aceste uși una câte una. Va trebui să ieși din zona ta de confort!

Prin urmare, întrebarea este să înțelegem: dorim noi să alegem ca disconfortul să fie procurat de zona de confort sau, în cele din urmă, să luăm riscul disconfortului din zona de frică să treacă la un alt potențial?

Zona de confort = a nu-și asuma riscuri, riscul de a te plictisi

➡ Zona de frică = acceptarea unei noi provocări, chestionarea pe sine, frica de a nu fi la înălțimea sarcinii

➡ Zona de învățare = dobândirea de noi abilități, raționalizarea temerilor sale, asumarea responsabilității pentru alegerile sale

➡ Evoluție zona = trăiește-și visele, găsește sensul, stabilește noi obiective, schimbă universul.

Cu drag, pentru revista „O femeie din Paris” Mărioara Cheptene

https://www.facebook.com/profile.php?id=1178311825