Anunţ cu privire la prestarea serviciilor consulare în or. Cagliari. Ca urmare a solicitărilor parvenite din partea cetățenilor moldoveni aflați pe Insula Sardinia, Ambasada Republicii Moldova la Roma informează despre organizarea unei deplasări de serviciu de o zi a funcționarului consular în or. Cagliari, în perioada 25.05.2021-10.06.2021 pentru a oferi servicii și asistență consulară cetățenilor moldoveni din regiune. Detalii despre locație și data exactă vor fi comunicate ulterior.

În contextul situației generate de pandemia Covid19, serviciile se vor presta exclusiv în baza programărilor confirmate în prealabil pe email de către misiunea diplomatică. Cetățenii interesați pot solicita programare la adresa de e-mail roma@mfa.gov.md până cel târziu 24 mai 2021. La rubrica Subiect din e-mail vă rugăm să scrieți: Solicitare programare „Ambasada vine mai aproape de tine Sardinia”.

Vor fi efectuate următoarele servicii consulare: acte notariale (procuri, declarații etc.); eliberarea pașaportului și buletinului de identitate dacă acesta se află la Ambasadă; alte certificări și declarații etc.

Achitarea pentru serviciile consulare se va face la oficiul poștal sau prin transfer direct la contul bancar al misiunii diplomatice. Din motive tehnice nu vor fi perfectate titluri de călătorie, buletine de identitate și pașapoarte pentru călătorii în străinătate.

Se vor respecta condițiile sanitare impuse de autoritățile italiene, precum: distanța de siguranță, folosirea obligatorie a măștilor, dezinfectarea mâinilor.

ATENȚIE! În cazul în care nu vor exista înregistrări prealabile sau situația epidemiologică nu va permite organizarea deplasării respective, acesta va fi amânată la o dată care va fi comunicată ulterior de misiunea diplomatică.

 

Sursa info: https://www.facebook.com/MoldovainItaly