Primarul orașului Paris, Anne Hidalgo intenționează să își anunțe decizia cu privire la candidatura sa la următoarele alegeri prezidențiale de anul viitor. Actualul edil se va pronunța asupra potențialei sale candidaturi pentru alegerile prezidențiale din 2022 până săptămâna viitoare. De fapt, membrii partidului Socialist, din care face parte și Anne Hidalgo, au indicat că decizia va fi anunțată în data de 12 septembrie.

Candidatura primarului a fost subiectul multor zvonuri încă de la începutul acestei veri. Cu 8 luni înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, anunțurile candidaţilor prezidenţiali se succed, ultima fiind cea a fostului ministru socialist Arnaud Montebourg.

Pentru potențiala sa candidatură, Anne Hidalgo se bucură de sprijinul multor socialiști aleși, inclusiv președintele grupului socialist din Senat. Fostul ministru al sportului a declarat duminică pentru France 3 că are „o preferință” pentru primarul orașului din capitală.

Anne Hidalgo s-a născut în localitatea spaniolă San Fernando. Actualul edil al Parisului a ajuns în Franţa împreună cu famila pe când avea doi ani. Școala şi întreaga sa carieră profesională şi politică și-a desfășurat-o în ţara de adopţie.