Furt de proporții în centrul Parisului. Infractori înarmaţi au sustras marţi bijuterii în valoare de 10 milioane de euro dintr-un magazin Bulgari, situat în opulenta Place Vendome din Paris, a anunţat poliția franceză. Trei indivizi, îmbrăcaţi în costume, au jefuit marți, 7 septembrie, magazinul recent renovat din piaţa din centrul Parisului, unde se află şi hotelul Ritz. Cei trei au fugit de la faţa locului cu o maşină, în timp ce patru complici au folosit scutere.

Nevoiţi să abandoneze vehiculul, cei trei infractori şi-au continuat fuga pe jos, înainte ca doi dintre ei să fie arestaţi de poliţiştii aflaţi pe urmele lor. Un reprezentant al Bulgari, care aparţine grupului LVMH deţinut de omul de afaceri francez Bernard Arnault, nu a făcut comentarii la scurt timp după producerea evenimentului, scrie Reuters.

În ultimele luni, mai multe magazine de bijuterii din Paris au fost vizate de jafuri armate.

„Nu este pentru prima dată când Place Vendome este vizată”, a declarat un ofiţer de poliţie aflat la faţa locului, care s-a identificat drept Noura B. Dar „acestea nu erau (simple) pistoale cu care erau înarmaţi. Să folosească arme mari, să-şi asume un asemenea risc… este ceva ce se întâmplă rar”, a adăugat ea.

În iulie, un magazin de bijuterii Chaumet din apropiere de Champs-Elysees a fost atacat, hoţii furând bunuri cu o valoare de aproape 2 milioane de euro. Bunurile au fost recuperate ulterior, iar suspecţii au fost arestaţi. În aceeaşi lună, hoţii au jefuit un magazin de bijuterii Dinh Van din centrul Parisului. Hoţii care au vizat magazinul Bulgari au abandonat o parte din bunurile furate în timp ce încercau să scape de poliţie. Unul dintre suspecţii reţinuţi a fost împuşcat în picior înainte de a fi reţinut. Al doilea a fost prins într-o parcare aflată la mică distanţă.