Dumitru Braghiș a fost desemnat de Guvern în calitate de ambasador al R. Moldova în Republica Socialistă Vietnam

Ambasadorul R. Moldova în China, Dumitru Braghiș, a fost desemnat de Guvern să exercite funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în Republica Socialistă Vietnam prin cumul cu reședința la Beijing. Proiectul de hotărâre a fost aprobat miercuri, 26 mai, de către Cabinetul de miniștri.

„Se prezintă pentru examinare și aprobare propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene privind numirea domnului Dumitru Braghiș, ambasador extraordinar și plenipotențiar al R. Moldova în Republica Populară Chineză în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al R. Moldova în Republica Socialistă Vietnam prin cumul cu reședința la Beijing, înaintând președintelui R. Moldova proiectul decretului respectiv”, a declarat secretara generală a Guvernului, Liliana Iaconi.

Dumitru Braghiş a fost premier al R. Moldova din decembrie 1999 până în aprilie 2001. Ulterior, a candidat la Preşedinţie (în Parlament), fiind învins de Vladimir Voronin. În anul 2005 a candidat la funcția de primar de Chişinău, acumulând 20% din voturi.

În 2005, Braghiș a fost deputat pe listele Blocului „Moldova Democrată”, iar după expirarea mandatului, a plecat în sectorul privat, dezvoltând afaceri. Acesta a fost director la „Vimax Consulting”, director adjunct la „Accent Electronic” SA şi director la „UTI Systems International” SRL, din domeniul IT.

La finele anului 2015, Braghiş a fost desemnat să exercite funcția de ambasador al R. Moldova în Federaţia Rusă, iar în luna iunie a anului 2020, Dumitru Braghiș a fost numit ambasador al R. Moldova în China.