Jeverdan Dorina, o femeie de afaceri care ne inspiră: Mă explorez zi de zi și mă bucur de viață

Viața este prea scurtă pentru a fi trăită în alb și negru, iar cum verdele este considerat a fi culoarea vieții, eroina noastră de astăzi este simplu, o femeie plină de VIAȚĂ. Pe Dorina Jeverdan, comunitatea noastră o cunoaște de mai multă vreme. Asta pentru că, recent, Dorina a venit în ajutorul copiilor din Moldova, participând la Campania de binefacere: „Donează un ghiozdan călător”. Femeie de afaceri și mamă, Dorina pare că le reușește pe toate. Și chiar o face, pentru că are încredere în sine, se acceptă asa cum este și ajunge mereu acolo unde își propune. Dar cel mai bine, vă las să o descoperiți pas cu pas.

Cum te numești și de unde vii?

Sunt Dorina, un nume destul de contraversat în lumea lingvistică, însă una din teorii confirmă originea acestui nume ca derivat al numelui Tudor (prenumele bunicului meu) format la rândul său de la numele Theodoros – ce se traduce “dar de la Dumnezeu”. 

Dorina, spune-ne unde locuiești și dacă faci parte din Diasporă?

Locuiesc în Republica Moldova, patria străbunilor mei, locul în care mă simt bine. 

Cu ce te ocupi acasă?

Sunt manager la S.C Redmark Service SRL, companie creată de mămica soacră încă în 2010, cu un set de avantaje destinate persoanelor care doresc să redobândească, obțină cetățenia română sau perfectarea actelor române. Având în vedere cerințele pe piață în acea perioadă, compania noastră și-a extins gama de servicii cum ar fi:

 • Acte stare civilă
 • Verificare stadiu dosar
 • Certificate de naștere și căsătorie române
 • Aplicarea mențiunilor de divorț sau deces
 • Programare acte (certifiacate, buletine, pașaporte ș.a
 • Programare jurământ
 • Aplicarea Apostilă
 • Alocație copil 
 • Transport România
 • Livrare acte ș.a.

Noi am activat în acest domeniu cu toți membrii familiei și am asigurat succesul pe termen lung al afacerii.

Am ajuns să activez în acest domeniu încă fiind studentă, căsătorită și foarte tânără. Nu am ales acest domeniu, mămica soacră m-a ales să îi fiu alături în acest început. Pentru mine a fost ca o călătorie alături de ea, era o lume neexplorată de mine…am trăit frică, nesiguranță, teamă de a eșua…. Am fost susținută și încurajată. Am ales să îmi schimb unele obișnuințe și valori. Am înțeles cât e de important să asculți și am avut norocul să înțeleg îndeaproape că oamenii sunt cei care inspiră și tot ei au nevoie de înțelegere și siguranță. Mintea mea a fost împrăștiată în mii de situații și locuri. E o experință extraordinară: da, evident că uneori mă sufoc de atâta muncă, dar după o zi aglomerată la serviciu urmează o pauză nocturnă, acea petală de eliberare în care mă încarc pentru o nouă zi. Vizualizez zilnic mii de povești din viața oamenilor și de fiecare dată învăț o lecție. Dar răspunsul complet este că profesional planific să cresc într-un alt domeniu, sunt flexibilă și nu mă voi opri aici, însă S.C. RedMark Service SRL face tot posibilul ca absolut toți clienții să beneficieze de serviciile noastre în continuare, să simtă din plin plăcerea și confortul alături de noi. 

Cum reușești să ai timp pentru tot?

Aici este vorba de felul meu de a fi. Eu sunt sangvinică, permanent vreau să reușesc să fac multe, mă adaptez rapid, sunt comunicativă și repede iau decizii. După ce am născut copii, am trăit o iubire aparte, prin care am fost binecuvântată cu mai multă energie. Recunosc că scumpii mei părinți mă ajută în creștere băieților noștri și din acest motiv sunt zi de zi prezentă la jobul meu și prezentă ca femeie. Mă explorez zi de zi și mă bucur de viață – mă organizează și mă ajută prezența și iubirea familiei.

Ce te motivează să treci peste greutăți?

Mă motivează să trec peste greutăți iubirea. Dăruirea, de asemenea te ajută să treci peste greutăți și oamenii care au mers cu tine prin viață și care încă sunt prezenți. Greutățile sunt provocări și lecții din care creștem și învățăm. E ușor oriunde dacă ești iubit pentru perfecțiunea care o ai. Am avut bucuria să fiu crescută într-o familie unde bunul simț și recunoștința sunt armele unei vieți fericite, părinții socri m-au învățat că nu există competiție între femeie și bărbat, pot fi tot ceea ce îmi doresc fără limite și voi reuși și că orice problemă e o cotitură de a alege nu o greutate. Soțul m-a învățat să mă fac mică în brațele lui și să mă conectez frumos cu viața, copii m-au învățat să iubesc înțelept și într-un ritm profund. 

Care sunt visele Dorinei?

 • Vreau să îmi explorez feminitatea, să trăiesc în armonie cu mine
 • Vreau să creez un sturt-up, adică o platformă în domeniul tehnologiilor informaționale.
 • Vreau să ofer asistență în promovarea noilor idei de afaceri.

Transmite un mesaj pentru toate femeile care citesc aceste rânduri.

Fii sinceră, dragă femeie, nu vorbi mai mult decât este nevoie, încearcă să nu te contrazici că altfel te distrugi. Nu te lăsa consumată de energiile din jur, fă curat și folosește iubirea în tot ceea ce faci. Aprobați-vă felul de a fi, nu proiectați competiție, furie, judecată, nesiguranță, cu ele obosiți. 

Răspunsurile Dorinei la întrebările lui Marcel Proust:

– Ce este pentru tine femeia?

– Femeia este eternitate. A fi etern – existență infinită în timp, femeia rămâne prin ceea ce a lăsat în urma ei.

– Calitatea pe care o admiri la oameni?

– Calitatea pe care o admir la oameni este – discreția.

– Care a fost cea mai mare pierdere sau nerealizare a ta?

Cea mai mare pierdere a fost atunci când m-am pierdut în propria dramă creată în mintea mea .

– Culoarea şi floarea preferată?

Culoarea verde mă inspiră și sunt cucerită de un buchet de lalele albe.

Dragă Dorina, acum înțelegem de ce verdele este culoarea ta preferată. Semnifică liniște, armonie, maternitate, creștere, și energie, adică tot ceea ce ești tu. 

Dragi cititori, pentru serviciile oferite de compania în care activează, puteți apela cu încredere la eroina noastră de astăzi:

https://www.facebook.com/RedMarkService1/

https://www.facebook.com/jeverdan.teodora

Cu drag, pentru Revista O femeie din Paris,

Redactor text: Ionela Fana

CARE ESTE REACTIA TA?
ADOR

9

LIKE

2

NU ÎMI PLACE

0

WOOW

1

Vezi Comentarii (0)

© 2021 OFEMEIE.COM. Powered by ViBu

 

Care este Reactia Ta?
Ador
0
LIKE
0
Nu îmi place
0
Woow
0
ofemeie.com_new_logo

pentru donații, puteți transfera pe adresa de PayPal indicată mai jos cu mențiunea „DONAȚIE”. Vă Mulțumim!

Timbalari11@gmail.com